FREDAG HADDE vi spesialsider i papiravisen på feelgood-stoff fra Flekkefjord. Dette er artikler og reportasjer som også blir presentert på Agders nettavis i tidens fylde. Sommeravisen er et bidrag til reiselivsnæringer og handelsstanden for å vise frem hva Flekkefjord har å tilby sine gjester. Men det er også et produkt som skal skape stolthet i egen befolkning. Flekkefjæring er kjent for sin gjestfrihet, men også stolte av å vise frem byen sin.

SOMMERAVISEN GIR et innblikk i hva vi har å tilby og hvordan Flekkefjord arbeider bevisst for å videreutvikle byen som reiselivsmål, ikke bare i sommersesongen, men helårlig. Gjennom de seneste mange årene har det skjedd mye i forhold til samfunnsutviklingen i Flekkefjord – og nettopp det har ikke gått ubemerket hen. Sammenlignet med våre nabobyer, fremstår Flekkefjord i dag som en langt mer attraktiv besøksby nå enn for bare få år siden.

DENNE SOMMEREN er den første siden 2019 der vi kan forvente mer eller mindre normale tilstander. Selv om vi som nordmenn har vært flinke til på feriere i eget land, har det vært klare begrensninger i antall utenlandske turister. I år må vi regne med at strømmen av utenlandske turister kommer til å overgå alle forventninger. Allerede nå ser vi en liten eksplosjon i antall nederlandske turister som benytter seg av den nye ferjeforbindelsen mellom Kristiansand og Emshaven i Nederland.

I DEN nevnte sommeravisen har vi også et intervju med Smaaby-general Frode Johannessen som de seneste ti årene har bygget opp en reiselivssatsing som har gitt gode resultater i Flekkefjord. I tillegg til de kortsiktige tiltakene, har Johannessen og hans medarbeidere arbeidet med den langsiktige strategien som går ut på å gjøre Flekkefjord til en helårsdestinasjon. – Fokus blir å videreutvikle Flekkefjord til en bærekraftig helårsdestinasjon med flere turistfyrtårn, uttalte Frode Johannessen. Det er musikk i våre ører.

VI HAR tatt kvantesprang i Flekkefjord i forhold til å utvikle byen. Det er flere steg å ta for å komme helt i mål, men vi er på rett vei og vi gleder oss til fortsettelsen.