Gå til sidens hovedinnhold

Smitten går ned – men tilliten til hverandre er blitt dårligere

Det siste døgnet er det registrert 573 koronasmittede i Norge. Det er én færre enn dagen før og 416 færre enn samme dag i forrige uke. På Agder er det ikke registrert smitte siste døgn.

Ved midnatt natt til tirsdag var det registrert 99.249 koronasmittede personer her i landet siden februar i fjor, viser foreløpige tall.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 5.110 nye smittetilfeller i Norge. 4,7 millioner koronatester er til nå utført her i landet, skriver NTB.

I alt 704.362 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 284.700 personer har fått andre dose. Dermed vil antall satte vaksiner trolig passere millionen i løpet av tirsdag eller onsdag denne uken.

Mandag var 295 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fire færre enn dagen før.

Til sammen er 676 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

62,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 14 dødsfall i Norge.

Nordmenns korona-tillit faller

Kun en av tre nordmenn, 32 prosent, sa i påskeuken at de har tillit til at folk flest i Norge følger råd og retningslinjer for å unngå smitte.

Snittet for mars var 38 prosent. Det er en nedgang på 10 prosentpoeng fra februar, skriver NTB.

– Nordmenns tillit til hverandre økte siste halvår, men falt i mars, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Samtidig unngår nordmenn både familie og venner i større grad enn på lenge. I påskeuken oppga 85 prosent av de spurte at de klarte å begrense antall nærkontakter til det som er anbefalt.

I hele mars oppga 84 prosent at de hadde unngått sosial omgang med familie og venner. Det er det høyeste nivået siden mai i fjor. Det kommer fram i Norsk koronamonitor fra Opinion.

– Det er liten tvil om at nordmenn gjør sitt beste for å komme best mulig i mål på det som forhåpentligvis er sluttfasen på pandemien, sier Clausen i Opinion.

Til sammen oppgir nå 84 prosent at de vil ta vaksinen mot koronaviruset når den kommer.