Gå til sidens hovedinnhold

Snøkanonene har gått for fullt – ekte snø er også i sikte!

Sirdal skisenter har startet snøproduksjonen. Torsdag ventes det snø i Øvre Sirdal.

– Da er vi i gang med snøproduksjonen. Været ser ut til å holde seg kaldt, så vil produksjonen settes i gang igjen på torsdag med forhåpentlig litt snø innimellom, sier daglig leder Øystein Tjørhom.

Han forteller at det i Tjørhomfjellet er stolheisen som blir prioritert, med rød løype og produksjonen er nå i gang.

– Det er nokgrader minus på toppen til å kjøre kanonene og vi forventer gode forhold. I Hulderheimen blir det produsert snø i når vi er klar med rød løype til stolheisen.

I Ålsheia produserer en først i dobbeltrekket og Dalen, forklarer Tjørhom.

– Vi håper nå på flere netter med god produksjon begge plasser og er strålende fornøyd med å være i gang. Ved maks kapasitet så kan vi kjøre ca. 15 viftekanoner og 25 lanser ved kalde temperaturer så reduseres dette da hver enkelt lanse eller vifte tar mer av kapasiteten vår på 440 kubikk vann i timen. Nå ser vi frem mot en fantastisk sesong og koser oss utrolig mye med å ha kommet i gang med snøproduksjonen, sier Tjørhom.

Fra torsdag er det meldt kaldere vær, med minusgrader også på dagtid. Dette er godt nytt for skifolket i Øvre Sirdal. Det er også meldt nedbør i form av snø fredag. I lavlandet meldes det fortsatt mildvær de neste dagene.