Sokndøler i karantene får ikke handle matvarer

ØNSKER Å BEGRENSE SMITTEN: - Nå går vi tydelig ut med at de som er i karantene, må holde seg mest mulig inne og begrense sosial kontakt. Dessuten råder vi at man begrenser handleturene til én person per husstand, og at folk ellers holder seg mest mulig hjemme, sier ordfører Jonas Andersen Sayed.

ØNSKER Å BEGRENSE SMITTEN: - Nå går vi tydelig ut med at de som er i karantene, må holde seg mest mulig inne og begrense sosial kontakt. Dessuten råder vi at man begrenser handleturene til én person per husstand, og at folk ellers holder seg mest mulig hjemme, sier ordfører Jonas Andersen Sayed. Foto:

Kriseledelsen i Sokndal har bestemt at de som er i karantene, skal holde seg borte fra folk. - De må ikke gå på butikken, men heller få noen til å handle inn matvarer for dem, sier ordfører Jonas Andersen Sayed (KrF).

DEL

(Dalane Tidende) Sokndal har ingen påvist koronasmitte i bygda. Slik ønsker kriseledelsen at det skal være så lenge som mulig.

- Må holde seg mest mulig inne

- Jeg ser at kommuner som Hjelmeland velger å "stenge" kommunegrensene sine. Det er vurdert av kriseledelsen, men vi vil ikke gjøre det. Nå går vi tydelig ut med at de som er i karantene, må holde seg mest mulig inne og begrense sosial kontakt. Dessuten råder vi at man begrenser handleturene til én person per husstand, og at folk ellers holder seg mest mulig hjemme, sier Andersen Sayed.

Han er innforstått med at man høyst sannsynlig vil få smitte til Sokndal, men han er tydelig på at man ønsker å redusere smittepresset.

- Kommunen vil vurdere anmeldelse dersom det blir rapportert om brudd på karantenereglene. Vi vil først gi en advarsel, og dersom man ikke overholder den, vil vi anmelde, presiserer ordføreren.

Berømmer de forholder seg til rådene

Sokndal sitter ikke med noen oversikt over hvor mange sokndøler som sitter i karantene. Det er tatt flere prøver, men til nå har ingen kommet tilbake med positivt svar.

- Jeg vil berømme alle sokndølene som i en krevende situasjon forholder seg til de rådene og det regelverket som er satt fra sentralt hold. Vi er der vi er, og alle må gjøre det vi kan, slik at ikke det går ut over liv og helse, sier Jonas Andersen Sayed.

Han har hørt om, og kommunen har fått tips om, folk som ikke overholder karantenen i bygda.

- Jeg tenker at det i starten nok var noe utydelige retningslinjer fra sentralt hold. Nå må vi imidlertid stå sammen, og jeg regner med at folk vil overholde de reglene som er, sier han.

HJELPER TIL: Sokndal frivilligsentral hjelper gjerne med å gå på butikken dersom man trenger hjelp. - Vi tilbyr henting av dagligvarer og medisiner, sier damene rundt bordet. Fra venstre: Ina Krone og Linda Aaros fra Sokndal Frivilligsentral, ordfører Jonas Andersen Sayed (KrF) og aktivitetskoordinator i Sokndal, Siri Egeland Line.

HJELPER TIL: Sokndal frivilligsentral hjelper gjerne med å gå på butikken dersom man trenger hjelp. - Vi tilbyr henting av dagligvarer og medisiner, sier damene rundt bordet. Fra venstre: Ina Krone og Linda Aaros fra Sokndal Frivilligsentral, ordfører Jonas Andersen Sayed (KrF) og aktivitetskoordinator i Sokndal, Siri Egeland Line. Foto:

Får hjelp fra Frivilligsentralen

Dersom man selv ikke har et nettverk rundt seg til å hjelpe med å handle inn varer, er det nå mulig å ringe Frivilligsentralen. De kan handle inn og levere på døra.

- Det er et drastisk skritt det vi bestemmer nå, men det er en krevende situasjon vi er i. Hverdagen er snudd på hodet for de fleste, og vi vet ikke hvor lenge det vil vare. Nå må alle gjøre det de kan og følge rådene fra helsemyndighetene, råder ordføreren i Sokndal.

Ellers oppfordrer ordføreren at folk holder seg oppdatert på kommunens nettsider. Her er det opprettet en egen informasjonsside som blir jevnlig oppdatert.

I karantene, og trenger hjelp til å handle?

Ring: 46780016, 95272136 eller 92034579.

E-post: frsoknda@online.no eller linda.aaros@hotmail.no


Artikkeltags