Her stikker kvinnen av med alkohol for flere tusen kroner

Varene til Søstrene Karlsen ble levert der pallen står.

Varene til Søstrene Karlsen ble levert der pallen står. Foto:

Tok handlevogna med seg og stjal sprit fra restaurantens varemottak.

DEL

(Nidaros) 12 flasker tranbærjuice, ei, flaske med likør, to flasker akevitt og seks flasker Jägermeister til en verdi av 4.364 kroner var det kvinnen i 40-årene klarte å få med seg fra varemottaket til utestedet Søstrene Karlsen på Solsiden en januardag i fjor.

Oppdaget av kokken

Da kvinnen utførte handlingen, ble hun tatt på fersken av en kokk ved naborestauranten Nordøst. Han fanget kvinnen på kamera, forteller politiadvokat Trygve Angen til Nidaros.

– Han reagerte på hele situasjonen, at en dame forsynte seg av drikkevarer som han antok at hun ikke burde forsyne av. Det fremsto ikke som at hun jobbet der, sier han.

Kvinnen tilsto i avhør, men hadde i følge Adresseavisen, drukket opp spriten.

Tilsto flere tyverier

Kvinnen samtykket til at saken ble avgjort med tilståelsesdom og ga i Sør-Trøndelag tingrett før jul en uforbeholden tilståelse for tyveriet og flere andre forhold. Deriblant fem mindre tyverier.

Hun er dømt for å ha stjålet en låsekasse fra Jula Norge på Tiller, varer fra Body Shop i Kongens gate, varer fra Bjørklund på Trondheim Torg, en barbermaskin fra Clas Ohlson på Trondheim torg og rusbrus fra Rema 1000 Portalen ved Solsiden.

Alt til en verdi av 1.685 kroner.

Ruskjørte og krasjet

Kvinnen ble også dømt for ruskjøring ved tre tilfeller. Den ene gangen, i mai, kom hun over i motgående kjørefelt og kolliderte med et annet kjøretøy. Hun er dømt til å betale 95.789 kroner til DNB-forsikring for reparasjonene på den andre bilen etter kollisjonen, og tap av førerett i fem år.

I tillegg ble hun dømt for å ha hatt båret to foldekniver offentlig.

Kvinnen ble dømt til fengsel i 45 dager – utsatt med en prøvetid på to år og et fradrag på to dager for tiden i varetekt. Kvinnen må i løpet av ti måneder etter at dommen falt, ha gjennomført et program mot ruspåvirket kjøring.

I tillegg må hun betale 4.364 kroner i erstatning til Søstrene Karlsen.

Artikkeltags