Fikk stor sjekk også i år: -Vi er veldig takknemlige for innsatsen Søyland skole gjør

STORE SJEKKER: Trine Abrahamsen var rørt over støtten fra både Søyland skole og Julie Signora Nesheim.

STORE SJEKKER: Trine Abrahamsen var rørt over støtten fra både Søyland skole og Julie Signora Nesheim. Foto:

Det var en rørt og takknemlig Trine Abrahamsen som, på vegne av Barnekreftforeningen i Agder, mottok pengene Søyland skole har samlet inn.

DEL

Hvert år får om lag 200 barn i Norge diagnosen kreft. Både for barna som blir rammet og for de pårørende kan det være en stor belastning. Barna må ofte gjennom tøff og langvarig behandling. En slik omveltning i livet er vanskelig for barna som rammes, men også for foreldre og søsken. Barnekreftforeningens arbeid er viktig for familiene som havner i en så vanskelig situasjon.

Takknemlige for støtten

– Foreningen vår gir tilbud og støtte for familier hvor barn og unge er rammet av kreft. I tillegg støtter vi forskning på barnekreft og driver informasjonsarbeid. Vi er utrolig takknemlige for den innsatsen Søyland skole gjør gjennom mosjonsløpet og innsamlingsaksjonen, forteller Trine Abrahamsen.

Hun er sekretær i Barnekreftforeningen i Agder, og fredag tok hun imot over 53 000 kroner som Søyland skole samlet inn gjennom sponsorbidrag og pengegaver. I august løp skolens elever sammen med 5. trinn ved Sunde skole rundt Søylandstjernet, i det som har blitt en årlig støttemarkering. I tillegg hadde Julie Signora Nesheim en sjekk på over 16 000, så til sammen kunne Abrahamsen ta med seg 70 000 kroner til foreningens arbeid.

– Det er helt utrolig hvor flinke dere har vært! sa Trine Abrahamsen til elevene, da hun mottok sjekkene i skolens gymsal.

PENGEDRYSS: Therese S. Ellingsen og elever fra Søyland skole kunne overrekke over 53 000 kroner til Barnekreftforeningen i Agder.

PENGEDRYSS: Therese S. Ellingsen og elever fra Søyland skole kunne overrekke over 53 000 kroner til Barnekreftforeningen i Agder. Foto:

Roser Søyland skole

Hun fortalte elevene om foreningens arbeid, og hvordan de innsamlede midlene vil bli brukt for å hjelpe kreftrammede barn og familiene deres.

– Vi hjelper til for at medisinene som blir brukt skal være bedre for barna. Dessuten arrangerer vi turer og har folk som kan snakke med og lytte til de syke barna og familien deres. Vi bruker også noen av pengene på premier barna får når de tar blodprøver, forklarte Abrahamsen.

Hun roser også Søyland skole for den måten skolen jobbet på da en av deres elever fikk kreftdiagnose og ble alvorlig syk.

– Måten skolen samarbeidet med hjemmet på, og la til rette for at eleven skulle få en så god skolehverdag på som mulig, er et eksempel til etterfølgelse, lovpriser Abrahamsen.

Artikkeltags