Med musikken til filmen «Kamilla og Tyven» (1988/89) og fjernsynsserien om Thor Heyerdahl «The Kon-Tiki Man» (1989) ble han ikke bare kjent i Norge, men også internasjonalt. «The Kon-Tiki Man» er spilt i over 50 land. Bjerkreim har laget mange jingler til NRK program og vært med i utallige innspillinger i ulike sammenhenger. Han har komponert Missa Caritatis hvor den kjente sangen Velsignelsen inngår. Bodil Arnesens fremføring av Velsignelsen er kanskje en av hans mest spilte låter på nettet og i radio. Ragnar Bjerkreim har over 400 verk registret i TONO.

Ragnar Bjerkreim har tatt musikkvitenskap på universitet i Oslo med hovedfaget: «Filmmusikkens funksjon». Han har også utdannet teolog fra VID i Stavanger.

– Det er den musikkinteressert Ivar Egenes fra Kvinesdal som har fått kontakt med Ragnar Bjerkreim og dratt i gang dette arrangementet på HUSET på Feda. Bjerkreim skal foruten å musisere også fortelle om sitt liv og sin musikk. Denne kvelden vil også Fjotland velkjente musiker Arne Stakkeland urfremføre sin egen melodi til «Fader vår», opplyser Anders Mathias Larsen som håper mange vil ta turen.

– Foruten dette vil Sopranen Bente Brokeland fra Moi og Ivar Egenes (tenor) synge flere sanger.

Samling på 101 sanger

Kvelden har fått overskriften «Musikk til en klode».

– Det henspiller på en samling av 101 sanger som Ragnar Bjerkreim har skrevet og utgitt. Det er sanger med notelinjer og besifring til bruk i ulike sammenhenger fra barnehager til orkester. Dette og mye annet vil vi høre mer om denne kvelden på HUSET på Feda.

Det blir en sang og musikkveld vi kan glede oss stort til. Etter arrangementet serveres det en enkel kopp kaffe og noe å bite i. Vi ønsker velkommen fra hele Lister, sier Larsen.