Gå til sidens hovedinnhold

Spenstig satsing i Liknes sentrum

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

LIKNES SENTRUM får en 40 meter lang lystunnel som skal lyse opp den nye gangbroen over Kvina fra 22. november og til julen er over. – Dette blir selfieplassen på Sørlandet, sier Åse Versland i Handelshuset Kvinesdal. Og det tror vi hun har rett i. Lyssatsingen i Kvinesdal føyer seg pent inn i rekken av kreative elementer som skal gå kvindøler til å gjøre sin handel i bygda – og oss andre til å reise til Liknes for å handle. Prosjektet beskrives som en gave fra Flekkefjord Sparebank, Kvinesdal Sparebank, Handelshuset Kvinesdal og Kvinesdal til innbyggerne i kommunen.

EN DRØY halv million penger skal lystunnelen koste. Det er et spleiselag mellom Flekkefjord Sparebank, Kvinesdal Sparebank, Kvinesdal kommune og handelshuset Kvinesdal. Det å skape noe spesielt, noe unikt, kan være nødvendig for at vi skal legge turen til våre lokale sentre. Det å skape noe nytt og spennende, gir identitet – og fra før av har Liknes sin store julekalender på Rådhuset. Den er viden kjent.

DETTE MED en lystunnel er nærmest unikt i Norge. Det finnes visstnok noe lignende i Oslo, men det er et helt annet opplegg og kvalitet. Dette er en lystunnel på 40 meter, som er spesiallaget for Liknes sentrum. Illustrasjonene som blir presentert til saken, gir et lite inntrykk av hva vi har i vente.

DET FINNES alltid kritiske røster som mener at satsingen er for stor og at man får for lite igjen. Vi ser helt omvendt på dette. Den som intet våger – intet vinner, heter det. Og nettopp der har Kvinesdal vært flinke. De tør og de våger. De er litt vågale – og av og til går det godt og noen ganger går det dårlig. Men dersom man vil skape noe, må man ta noen sjanser. Dette er en av dem – og de fortjener honnør for både kreativiteten og gjennomføringsevnen.