Om det var god planlegging eller et lykketreff, vet ikke Gallatin. Uansett er han overbevist om at akustikken i det nye bedehuset i Kvinesdal har gjort det til et av distriktets beste konsertlokaler. Nå skal Kvinesdal musikkorps bevise det med korpsbasar.

Husvask og julemusikk

Til torsdag blir det både konsert og basar i bedehuset.

– Vi har allerede solgt mye lodd på bok. Vi har fått så mange flotte gevinster og da er det lett å selge lodd, forteller kornettist Aud Berit Mål til Agder.

Mål kan fortelle at det er første gang Kvinesdal musikkorps arrangerer basar.

-Inntektsmulighetene har skrumpet litt inn i løpet av årene. Tidligere har vi blant annet samlet inn flasker og vasket skip på Angholmen. Nå prøver vi oss på en korpskonsert, fortsetter Mål.

Det er fremdeles mulighet for å skaffe seg lodd på blant annet en full husvask. Utendørs sådan. Den skal ha en verdi på 7.500, – kroner.

I tillegg kan Mål friste med EU-kontroll, reisegavekort, en rekke gavekort fra ulike forretninger og ikke minst en gedigen fruktkorg, for å nevne noe.

Korpsets dirigent, Tom Gallatin kan fortelle at det blir mye flott julerelatert musikk.

– Det kan tenkes at det blir mulighet for allsang også, men i første rekke er det en konsert, sier Gallatin mens vi står utenfor bedehuset.

Usedvanlig god akustikk

Dirigenten er imidlertid mer interessert i å komme inn i bedehuset for å demonstrere akustikken i det relativt nye bygget.

– Vi må inn. Jeg skal vise dere noe veldig interessant, sier Gallatin.

Temperaturen har falt ned mot null, så det passet utmerket.

Gallatin som er kjent for sin entusiasme, blir i overkant ivrig når han hopper opp på scenen i bedehuset.

– Dette er helt fantastisk. Hør på den akustikken. Lokalet har fått en nesten perfekt akustikk. Her oppe på scenen er det fryd å spille for korpset. Det kommer blant annet av at ingen vegger eller tak står vinkelrett på hverandre. Om det er gjort av estetiske eller akustiske grunne vet jeg ikke. Men resultatet har i hvert fall veldig bra for akustisk musikk, sier en nesten henrykt dirigent.

Gallatin og Mål håper på å fylle bedehusets over 200 stoler torsdag 8. desember.

– Vi håper at alle de som har kjøpt lodd også kommer på basaren for å høre korpset og oppleve akustikken, sier Gallatin.

Gallatin oppfordrer også folk som tidligere har spilt et instrument som passer i korpset om å komme og kanskje bli med i det gode fellesskapet et korps er.

Han forsikrer om at det er plass til mange i bedehuset.

Mål på sin side kan friste med åresalg samt gratis kake og kaffe.

På årene kan man i hvert fall vinne opptil flere kransekaker og blomster

– Hvorfor ikke ta ettermiddagskaffen på bedehuset? Da støtter man en god sak og får en hyggelig musikalsk og sosial opplevelse på kjøpet, avslutter Mål.