Gå til sidens hovedinnhold

Spira fredag kveld: Store og små eventyr med Alex Rosèn

Billettene til forestillingen med Alex Rosèn har vært utsolgt i lang tid. Så gjenåpnet Norge, og nye billetter ble lagt ut slik at flere kan få oppleve Alex & The Young Dudes «live in Flekkefjord» fredag kveld.

Bookingansvarlig i Spira Arne Skage er spent på om mange nå benytter sjansen til å gå på forestillingen.

– Vi opplevde at mennesker var skeptiske til å gå på arrangementer på tross av gode korona-tiltak og lave smittetall lokalt. Vi håper at redselen forsvinner etter at de nye reglene har tredd i kraft, og Norge offisielt åpnet opp igjen, sier han til Agder.

Intense 75 minutter

Gjennom en 75 minutters forestilling får man møte entertaineren, komikeren, artisten, forfatteren og sjømannen Alex Rosèn fortelle om sine store og små opplevelser de siste tiårene.

Rosén ble først kjent som programleder for NRK's U (1991–1992), og deretter deltok i en rekke TV-programmer både som gjest, programleder og stuntreporter. Han har vært dommer i TV2-programmet ”Norske Talenter”, og i 2020 var han den ene forgrunnsfiguren i TV 2s reiseserie Alex og Aune (2020), der han seilet til Nordpolen.

Alex har også hatt en karriere som vokalist i flere band, blant annet i gruppa Go-Go Gorilla (1991–1993), vært redaktør for avisen Weekend (2002–2003), utgitt bøker som Berserk til Valhall (2006) og Tøff pappa (2012), spilt mindre roller i flere film og bidratt med sin stemme på en del animasjonsfilmer.

Slik det skal være

Skage er glad for å ha Alex Rosèn i Spira. Han mener det er et eksempel på kulturelle opptreden kulturhuset skal brukes til.

– Under pandemien ble det holdt møter for ulike kommunale avdelinger i Spira, noe som krevde ekstra arbeidskapasitet av de ansatte ved kulturhuset. Nå er det tilbake til å fokusere på det huset er bygget for: Kulturarrangement, sier Spiras bookingansvarlig.

De ansatte er svært glade for at alt går tilbake til det normale. Kulturhuset har drevet i store deler av pandemien, men det var ekstra mye å forholde seg til i pandemien.

Selv om de ønsker å beholde dispensere med hånddesinfeksjon, slipper de nå en hel haug med planlegging og tilrettelegging. De ser frem til å selge flere billetter, og er klare til å ta imot mennesker som er sultne på kulturopplevelser.

Skage forteller at de ofte har klart å selge alle tilgjengelige billetter under pandemien, og merker allerede pågang på billettsalget nå som kulturhuset igjen kan benytte full kapasitet.