Gå til sidens hovedinnhold

Sponser musikkleir for lokale jenter

Artikkelen er over 2 år gammel

For å få flere unge til å satse på musikk, ønsker nå styret i Fjellparkfestivalen å sponse bandleir for jenter fra Flekkefjord.

For abonnenter

«LOUD!» er en årlig musikkleir for jenter, transpersoner og andre underrepresenterte kjønn mellom 11 og 17 år. På leiren blir deltagerne med på låtskriving, bandøvelser, konserter og de treffer andre musikkinteresserte jenter. Leiren arrangeres på Haugetun folkehøgskole utenfor Fredrikstad, og i år arrangeres det to leirer - 22. til 28. juni og 30. juni til 6. juli.

Dette synes gjengen bak Fjellparkfestivalen i Flekkefjord er så bra, at de ønsker å få lokale jenter fra Flekkefjord til å gå på jentenes bandleir. Derfor velger de å sponse deltageravgiften for tre jenter som har lyst til å dra.

God mulighet

– Bakgrunnen for at vi ønsker å betale for at flekkefjæringer skal få gå på slike arrangementer, er fordi vi har merket stor nedgang i unge lokale band og vi ønsker å øke interessen for dette igjen. Vi ønsker også og gjøre det lettere for unge jenter å komme seg inn i musikkmiljøet som er i mindretall i forhold til menn. Dette er vår måte å prøve og å få gjort noe, forteller Aksel Skage Myhre i Fjellparkstyret.

– Det kan være en flott mulighet for at flere jenter kommer inn i musikkmiljøet ved å gå på en slik leir. Dersom interessen også blir stor, vil vi se om vi kan finne relevante arrangementer for gutter også, tilføyer Skage Myhre.

Skage Myhre forteller at jenter som er interesserte kan ta kontakt med dem på Facebook.

– Vi har bestemt at vi betaler for tre jenter, så det er lurt å være rask med å si ifra hvis du er interessert, sier han.

Passer for alle

Det opplyses om at leiren passer både for deltagere som har spilt før, og for de som har lyst å prøve seg på noe helt nytt. Deltagerne trenger heller ikke kunne spille instrumenter fra før.

Det er organisasjonene AKKS (idealistisk musikkorganisasjon) og JM Norway (Jeunesses Musicales Norway) som samarbeider om å arrangere musikkleiren.