Det kan bli lenge til opprykk, FFK!

SPENNENDE: De 350 tilskuerne fikk valuta for pengene i lokaloppgjøret.

SPENNENDE: De 350 tilskuerne fikk valuta for pengene i lokaloppgjøret. Foto:

Flekkefjord FK trekker seg fra spill i 4. divisjon, og tar plass i bortimot uinteressante 5. divisjon neste sesong.

DEL

MeningerDet varslede mannefallet kom. Flere sentrale spillere har valgt i gi seg etter årets gode sesong i 4. divisjon, som endte med en fin 3. plass.

Nå viser det seg at flere av unggutta heller ikke blir med videre - av ulike årsaker. Dermed står FFK igjen med 5-6 spillere i A-troppen som faktisk var klare til å satse i 4. divisjon.

Det er som kjent for lite, og dermed blir det spill i 5. divisjon, der det i løpet av sesongen skal raskes sammen nok spillere til å kunne stille lag i alle kampene.

For etter å ha lest styrets redegjørelse for hvorfor det blir 5. divisjon, og ikke 4. divisjon - er det ingen grunn til å tro at oppholdet i 5. divisjon nødvendigvis blir kort. Lysten til å spille FFK opp virker ikke å være stor fra styre-hold, og når laget skal settes sammen av avdankede spillere, unge spillere som nesten var gode nok i 4. divisjon - og så videre - trenger ikke dette bli veldig vellykket.

Det er synd at dette skjer, ikke minst er det synd fordi at flere enkeltpersoner har lagt ned usedvanlig mye tid på A-laget de seneste årene. Trener Øyvind Maude Nedland fikk pepper og møtte motbør fra styrehold da han etterlyste ambisjoner. Sammen med Ole Tom Røynestad har han brukt mye tid og gjort mye for å få FFK til å lykkes sportslig de seneste årene.

FFK klarer ikke stille lag i 4. divisjon, stiller i 5. divisjon!

Ringrevene Ingmar Uglem og Svein Hansen har også bidratt på trenersiden, og det er synd at deres kompetanse ikke var mer verdt.

For alt jeg vet, kan kravene fra eks-trenerne ha vært vel tøffe på dette nivået. Jeg har også forståelse for at mange kvier seg for å kjøre til Arendal en mandag ettermiddag - og være hjemme igjen over midnatt - uten så mye som et øre i fortjeneste.

Og antakelig et tap i bagasjen, slik det ofte ble på de kanter ...

La det være sagt: Det er ingen skandale eller katastrofe at FFK trekker laget fra 5. divisjon. Det er bare trist. Jeg har hele tiden vært av den formening at det må gå an å få et lag i minst 3. divisjon her - gjerne ved å samle de beste spillerne med ambisjoner fra naboklubbene. Dette ble prøvd med Lister FK, men mislyktes.

At FFK nå vil satse på klubbens juniorlag er vel og bra, men hva skjer den dagen spillerne ikke lenger er juniorer, skal videre i livet og antakelig må flytte fra byen? Hvor er da A-laget? Fortsatt i 5. divisjon, eller en del av Feda/Gyland/Fjotland/Kvinesdal 2? Det er sannelig ikke godt å vite.

Det er uten tvil en falitterklæring å måtte trekke laget fra 4. divisjon. På den annen side: Det er bedre å gjøre det nå, enn rett før seriestart og uten spillere. Når sant skal sies, ser jeg ikke veldig lyst på fortsettelsen. 5. divisjon består av mange dårlige lag, dårlig trente spillere og spillere som er med når de vil, har tid eller lyst. Det er ikke så nøye i 5. divisjon - det er tøys å hevde noe annet.

Så hvis FFK har tenkt å bygge seg opp igjen, håper jeg det lykkes gjennom satsingen på juniorlaget og i den øvrige ungdomsavdelingen. Ved så klart å nedprioritere A-laget, må jo noen bli satset på.

Hvis ikke er Kvinesdal foran for evig og alltid. Hvem skulle trodd det?

Artikkeltags