Opptur for Thele, men har større ambisjoner

Av
DEL

Skiløperen Joar Thele fra Flekkefjord var bare 14,3 sekunder bak vinneren i sesongens første langløp i italienske Livigno i helgen.

– For min del ble det en opptur i det klassiske løpet i Italia. Jeg var godt fornøyd med starten på langløpssesongen, men jeg skulle gjerne ha kjempet om topplassene. Denne gang var jeg ikke god nok på slutten av løpet, fortalte Thele til Agder.

Han gjennomførte søndagens Ski Classics-løp på 1.27,49 og kom på 16. plass i en svært jevn konkurranse. Den løpssterke flekkefjæringen var kun 13 sekunder bak lagkameraten Tord Asle Gjerdalen i Team Ragde Eiendom, som fikk notert sjette beste tid.

Den svenske løperen Emil Persson tok en overraskende seier i rundløypen på fem kilometer, som ble gått syv ganger. Han krysset mål på vinnertiden 1.27,35, etter å ha spurtbeseiret de norske løperne Morten Eide Pedersen og Stian Hoelgaard.

Joar Thele har i tidligere sesonger slitt i konkurranser i høyden, og han måtte nøye seg med en beskjeden plassering i fjorårets løp i Livigno.

– Det ble en bra dag i høyden søndag. I tillegg hadde jeg gode ski og en god kropp, men hovedmålet er å kjempe om bedre plasseringer i langløpene på nyåret, fremholdt Thele, og la til:

– Det blir konkurranser i langløp nesten hver helg fra januar og ut april. I tiden fremover er forøvrig målet å få en god treningsperiode, men jeg vurderer å stille til start i et langløp på 45 kilometer i Italia om to uker.

Artikkeltags