Gå til sidens hovedinnhold

Står i fare for ikke å kunne stille lag: – Hjelp, vi trenger flere spillere!

Flekkefjord Håndballklubbs kvinnelag er påmeldt til 4. divisjon som starter i midten av oktober. Klubben er på spillerjakt. Koronaen har ført til stort frafall.

Veteranene Anette Nedrejord og Charlotte Fredriksen er klare til å ta i et tak for å få håndballklubbens kvinnelag på beina igjen. Korona-perioden har ført til stort frafall, og klubben mangler pr. i dag flere spillere.

– Kvinnelaget er påmeldt i 4. divisjon, og inntil for kort tid siden hadde vi bare to spillere på plass. Vi har etterlyst spillere, blant annet på sosiale medier, og nå har vi fått 12–14 som kan være interesserte. Vi trenger imidlertid flere, slik vi vet at vi klarer å stille lag, sier Charlotte Fredriksen, som har trent i flere sesonger.

Trener og målvakt

Det skal hun fortsette med, men det kan også se ut som om hun må ta plass i mål som målvakt.

– Det gjør jeg hvis jeg må, men vi er på jakt etter en målvakt også. Er det noen som kan stå i må, og som er over 15 år: Ta kontakt, oppfordrer Fredriksen.

21 år på A-laget

Anette Nedrejord har spilt A-lagshåndball i FHK i 21 år, og er klar for enda en sesong.

– Jeg er med videre, og stortrives fortsatt på A-laget og med håndballen. I tillegg til å spille selv, er jeg også trener for tre lag. Det går med en del tid til håndball, men jeg hadde ikke gjort dette hvis det ikke var gøy. Det gir meg mye, sier Nedrejord.

De to håndballentusiastene forteller at klubben søkte om treningstid til rett tid, men andre som søkte etter fristen fikk det gjennom av kommunen. Derfor er det blitt press på treningstidene i klubben, forklarer de de.

Fellestreninger

– Men vi løser det ved å ha fellestreninger med andre lag. Vi gjør det vi må og skal for å få dette til å fungere. Det blir en annerledes oppkjøring enn vi er vant til, sier Fredriksen.

Første samling er tirsdag kveld klokken 20 på Sunde skole.

– Vi har allerede fått henvendelse fra tidligere seniorspillere som ønsker å bidra, men det er plass til flere. Vi må vite at vi kan stille fulltallig, inkludert noen på benken i hver kamp. Vi oppfordrer derfor tidligere spiller – gjerne med erfaring fra naboklubber i området – til å ta kontakt eller kom på første treningssamling. Kom ferdig kledd, ha med utesko og vannflaske, sier Nedrejord.

Moi og Kvinesdal

Mange klubber i hele landet har mistet spillere under korona-perioden, og for å kunne stille lag, har klubber slått sammen A-lagene sine. Lokalt stiller både Lyngdal og Farsund og Lista IK kvinnelag.

Fredriksen og Nedrejord oppfordrer også tidligere spillere med seniorerfaring fra Moi og Kvinesdal til å prøve seg i FHK:

– Det hadde vært gull verdt dersom det er noen med seniorerfaring derfra som har lyst til å prøve seg hos oss. Det er ikke så lang avstand, minner Nedrejord om.

Lite givende treninger

De to FHK-kvinnene har forståelse for at mange har gitt seg mens pandemien har herjet:

– Vi skjønner det. Den treningen vi kunne gjennomføre var ikke veldig spennende. Vi driver en idrett der nærkontakt er en del av idretten. Før vi fikk trene igjen, måtte vi holden en meter avstand. Da ble det bare å kaste ball til hverandre eller drive med skuddtrening. Spesielt spennende var det ikke. I tillegg hadde vi en del styrketrening. Nå kan vi trene som normalt, og vi håper at det kan lokke flere tilbake. Vi krysser fingre, og håper og tror at vi klarer å stille lag når serien starter borte mot Kristiansand 17. oktober, sier Fredriksen og Nedrejord.