Status Skorveheia

VINDPARK: Slik mener aksjonistene mot vindpark i Skorveheia at den kan bli seende ut – sett fra Rauli. Illustrasjon

VINDPARK: Slik mener aksjonistene mot vindpark i Skorveheia at den kan bli seende ut – sett fra Rauli. Illustrasjon

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nylig fikk Flekkefjord fantastisk og nesten uventet hjelp fra OED: Nei til statlig plan på Skorveheia. Vedtaket er endelig, og kan ikke påklages. Hva betyr så dette for vindkraftutbyggingen på Skorveheia?

Norsk Vind er tilbake til start.

De har ikke lengre tilgang på Skorveheia. Staten vil ikke overkjøre Flekkefjord, dermed er det Flekkefjord kommune som igjen bestemmer over området. Det er Flekkefjord kommune som sitter med hånden på rattet. Den kyniske utbygger Norsk Vind må i skikkelig dialog med kommunen for første gang. De må lytte til Flekkefjords innsigelser. Og vi har tro på Flekkefjord kommune, lokaldemokratiet, og Flekkefjords beste.

Ulempene overstiger fordelene.

Det er klinkende klart.

Feil i konsesjonsøknad og konsekvensutredninger, feil i støyberegninger, feil i synlighet og landskaps analyser, undergraving av et av Norges viktigste rovfugltrekk, fremtidig sviktende bolyst og rekruttering, negativ påvirkning på det unike landskapsvern området, negativ virkning for Flekkefjords boligområder og befolkning.

Det vil ingen ende ta. Dette er ferdig dokumentert og sendt inn til myndighetene. Fylkesmannen er enig med Flekkefjord. Verneområdet styret er enige med Flekkefjord. Et vell av organisasjoner er enige med Flekkefjord. Et tilnærmet samlet bystyre er enige.

Og nå er OED faktisk langt på vei enige med Flekkefjord.

Kast inn håndkledet, Norsk Vind!

Skrinlegg Skorveheia!

Lytt til Flekkefjord!

Dere har gjemt dere bak det grønne skiftet, men dere er avslørt. Norsk Vind driver rovdrift på naturen vår. Når grådigheten overstiger fornuften, reagerer befolkningen.

Nok er nok!

Stå på Flekkefjord!

Artikkeltags