Dette var Klebe's første hjemmetap siden de gikk på tap i sesongens første hjemmekamp mot Brusand tilbake i April.

Med Håvard Sinnes Haughom tilbake i laget så satt stabiliteten som et skudd i de bakre rekker.

I tillegg så hiver vi inn en forsvarsspiller i mål da keeperne våre er laget av porselen. Da Mads Andor Eitland tok på seg keeperhanskene så var han den SYVENDE keeperen vi har hatt i mål denne sesongen, slikt må det bare bli seier av...

Tonstad tar tak i kula i fra første spark, og det skulle de mer eller mindre gjøre i samtlige 90 minutter.

De helt store sjansene kommer vi ikke til før Håvard Sinnes Haughom sender i vei et frispark som keeper får slått til corner etter at kvarteret er spilt.

Når uret passerer 20 minutter så våkner villdyret på Oftedal. Det blir vårslepp og det hele når Eirik "Buffalo Bill" setter på turboen fremover på banen og inn i straffefeltet hvor han blir lagt overende. Dommer peker på krittet, og Sondre Gyland setter straffen sikkert i nettet.

Vi beveger oss frem til det 35. minutt da Marius Kvello er på driv fremover i banen på sine høyreside, dette er en av hans favoritt-høyresider på bortebane. Han leverte en strålende match her også forrige sesong. Marius får slått en perfekt ball inn på skallen til Sondre Gyland som dessverre header forsøket utenfor stengene. Vi må helt til det 41. minutt før Klebe kommer med en avslutning i retning målet, det er et skudd i fra 25 meter går langt over målet.

Like før pause er det Nils Johannes Hadland som prøver seg i fra langt hold, dette skuddet er bedre, men keeper er med på notene. Dermed går Tonstad til pause med en fortjent 1-0 ledelse.

Klebe kommer litt mer inn i kampen i den siste omgangen, men det som kommer av forsøk blir kontant stoppet av en meget god forsvarslinje. Bak står Mads Andor og tar seg glimrende av det som kommer av forsøk. 63 minutter ut i kampen så tror vi alle at det er klart for et nytt straffespark når Eirik Ovedal nok en gang blir klippet ned i feltet, men dommeren ville det annerledes.

Tonstad får til noen «halvsjanser» men klarer ikke helt å komme til den sjansen som skal sikre dem seieren. Vi har også i bakhode at hjemmelaget har slått våre naboer Moi og Hovsherad i sin lekegrind.

Etter 84 minutter legger Sondre Gyland ballen til rette omtrent 20 meter fra mål. Frisparket har god retning, men smeller rett i tverrliggeren.

Men i det 86. minutt settes spikeren i kista. Aron Moen Kvinlaug som har kommet innpå, danser og finter litt med ballen før han får sendt den via en forsvarspiller og til Sondre Gyland, som også tar en liten dans, før han setter ballen i keepers lengste hjørne. Endelig kan jubelen slippes løs.

En god kamp i fra Tonstad sin side etter at vi har vært litt på hæla i de siste kampene, nå satser vi på at det kan bli en fin avslutning på en god sesong. Til lørdag er det klart for sesongens siste hjemmekamp når Nærbø kommer på besøk.

Best i kveldens kamp var nok en gang sjefen på midtbanen Ole Asbjørn Liland som virkelig fikk med seg gutta til å gi jernet. Selv stod han samtlige minutter på banen etter å ha gitt trener Ole Martin Josdal store rynker i panna etter en smell i låret i starten av kampen. Men begge Ole'ne «stod an a».