Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt bortepoeng for Flekkefjord

Flekkefjord hadde seieren i lomma, men en utligning i det 85 minutt resulterte i 2-2 og poengdeling i dagens lokaloppgjør mot FLIK i Farsund. Asle Liland og Marius Bruhjell scoret FFKs mål i den jevnspilte kampen Begge lag regnes blant opprykkskandidatene i årets 5. divisjon.

For abonnenter

Anført av den solide venstrebacken, Anders Haukland, leverte Flekkefjord solide saker i den vanskelige bortekampen mot FLIK i Farsund. Flere skader i troppen førte til store omrokkeringer fra serieåpningen sist helg, men de rødkledde opptrådte kontrollert og klokt og var nære på å dra seieren i land i den jevnspilte kampen. Fire juniorer var innpå og FFK framstod med en fin miks av ungt og rutinert. Dermed har de rødhvite fått en god start på årets sesong.

FLIK tok ledelsen etter bare ti minutters spill, men dagens virkelige klassescoring stod Asle Liland for bare fire minutter senere. Flekkefjord fikk frispark like utenfor 16-meterene og fra 18 meters hold skrudde kapteinen ballen vakkert rundt muren, over keeper og i mål helt borte i krysset. Uten tvil en av de flotteste scoringer vi har sett.

Kampen ble jevn spillemessig, men fattig på sjanser. FLIK hadde nok ballen mest og etablerte et visst press mot de rødkledde, men imponerende defensivt spill ufarliggjorde FLIKS på papiret sterke start-ellever.

Vakkert kontringsmål

Marius Bruhjell var tilbake på banen etter å ha gjort sine plikter for konge og fedreland. En drøy omgang måtte til før han også oppfylte forpliktelsene overfor FFK. Et vakkert kontringsmål tidlige i 2 omgang kom etter flere kjappe trekk der ballen til slutt havnet hos Bruhjell som sendte FFK i føringen på nytt med 2-1.

Ledelsen stod seg helt til det 85 minutt, da var det Farsunds tidligere klassespiller, Christian Tveits tur til å utføre en vakker frisparkscoring. Skuddet gikk i mål via stolpen bak en sjanseløs keeper og 2-2 og poengdeling ble sluttresultatet.

Meget fornøyd

– Dette er vi meget fornøyd med og er et resultat vi bygger videre på resten av sesongen. Vi fulgte oppskriften selv om det periodevis ble en forsvarskamp. Anders Haugland leverte glimrende og var vår beste spiller, oppsummerer FFK-leder Sigurd Åtland som fulgte kampen fra sidelinja.

Neste lørdag venter Solbygg hjemme på Uenes.

KAMPFAKTA:

  • 5. div menn
  • FLIK – FLEKKEFJORD 2-2 (1-1)
  • Mål: 1-0 Ole Christian Fuglestad (10), 1-1 Asle Liland (14), 1-2 Marius Bruhjell (51), 2-2 Christian Tveit (85)
  • FFK: Christian Glendrange – Kim Arne Listøl Dybvik, Scott Uenes Finstad, Thorstein Log, Anders Haukland – Thomas Hansson, Tobias Sira Hansen, Christoffer Bruhjell Log, Asle Liland, Marius Bruhjell – Nicolai Nilsen
  • Dommer: Jostein Ekeland, Lyngdal