Stopp Vindkraft nå!

YTRING: Stopp vindkraftutbyggingen nå!

YTRING: Stopp vindkraftutbyggingen nå!

Av
DEL

MeningerI denne corona-tiden har flere og flere funnet gleden i vår magiske natur rett utenfor stuedøra. Det er helsebot på blå resept, gratis og fri for alle. Kun dørstokkmila setter grensen. Folkehelse i hvert steg med fjellskoene på. Bestige en fjelltopp, beskue en horisont, få hvilepulsen tilbake, lade batteriene.

Dette er nå utrydningstruet.

Etter en reise i Vest-Australias nasjonalparker står dette inntrykket bare sterkere. Der er mye av friluftslivet pålagt strenge restriksjoner, grunnet mangelen på nettopp villmark og tilgjengelighet.

Vi har verdens vakreste natur og den mest tilgjengelige. Dette er helt unikt i verdenssammenheng. Her kan vi lære våre barn nedarvede tradisjoner om å ferdes, leve og ta vare på naturen. En kultur som har stått sterkt siden tidenes morgen.

Nå er store og flotte heiområder i vår bakgård i ferd med å bli store industriområder. Gruslagte drømmer og nedsprengte fjell. Ofret på den grønne bølgens alter, til inntekt for sterke utenlandske kapitalkrefters fete lommebøker. Arvesølvet selger til høystbydende, vår egen natur raseres. Kongeriket Norge nyter godt av oljefondet i disse tøffe tider. Hvordan hadde oljeinntektene og oljefondet sett ut om de hadde vært forvaltet på samme katastrofale måte som vindkraft?

Vår nasjon er bygget på sosialøkonomiske prinsipper, hvor våre naturressurser skal gagne alle, til inntekt for alle. Hvorfor har vi kastet disse viktige prinsipper på bålet når det gjelder vindkraft? Vi har bygget ut nok vindkraft. Målet er for lengst nådd.

Vindkrafttilhengerne fått sine gruslagte spillplasser og Europa har fått sine kabler og «grønne» strøm. Flere og flere kommuner over det ganske land sier nei. Men vindkraftbaronene kjører på. Enorme villmarksområder planlegges fortsatt utbygd. Om 20 år vil vi spørre oss hvordan vi tillot dette ranet av norsk natur. Teknologien jobber for oss. Det kommer bedre løsninger enn landbasert vindkraft. Vi er alle for et mer miljøvennlig samfunn. Men stopp rasering av vår unike natur. Det er ingen skam å snu.

Stopp utbygging av vindkraft nå! Stå på folkens!

Artikkeltags