Gå til sidens hovedinnhold

Støre møtt med trampeklapp og Jonas-rop

– Endelig, vi klarte det, sa Jonas Gahr Støre da han møtte valgvaken til Arbeiderpartiet i Oslo.

Han kom til sine egne. De hilste ham med trampeklapp og Jonas-rop.

– Valget viser at det norske folk ønsker et mer rettferdig samfunn. Tusen takk til alle. Vi har ført en god valgkamp og vært et samlet lag fra nord til sør. Vi har vært en kritisk opposisjon, men også vært en optimist på Norges vegne, sa Støre.

Støre blir etter alt å dømme Norges 36. statsminister siden 1873. Han tar over etter Erna Solberg som har styrt landet i åtte år. Arbeiderpartiet ligger ifølge prognosene an til å få flertall sammen med SV og Senterpartiet.

– Alt tyder på at vi når målet om et skifte i kveld, og vi får et solid flertall. Slik det ser ut nå får vi flertall for vår plan A om en regjering bestående av Ap, Sp og SV, sa Støre.

– Vi har reist oss, i dag feirer vi et skifte. Vi vil som det største partiet sørge for at Norge for et nytt styre og en ny kurs. I løpet av noen dager vil jeg invitere partiledere til samtaler. Vi vil lytte også til Rødt og MDG. Det blir en regjering som vil gi arbeid til alle, som investerer i vår felles velferd, som på alle samfunnets områder ta alle folks parti, sa Støre.

Han takket de andre partilederne, men takket spesielt Erna Solberg. – Hun har ledet landet på en stødig måte. Solberg er kunnskapsrik og bunnsolid politiker. Tusen takk for det arbeidet du har lagt ned i åtte år som vår statsminister, sa Jonas Gahr Støre og manet til samhold og fellesskap også blant folk.