Kampfakta

Laget:

Andreas Ovedal-Netland - Runar Ovedal(Stein Ivar Sinnes 61) - Leif Henry Waldeland - Mads Andor Eitland(Markus Josdal 75) - Marius Kvello - Ole Asbjørn Liland - Steffen Kvello - Erling Andre Biktjørn(Thomas Grimsby 61) - Geir Josdal - Benjamin Dåvang(Bjørnar Bjørnestad 46) - Sondre Gyland

Mål:

1-0 (7) Sondre Gyland

2-0 (9) Sondre Gyland

3-0 (12) Sondre Gyland

4-0 (14) Geir Josdal

5-0 (19) Sondre Gyland

6-0 (22) Marius Kvello

7-0 (37) Steffen Kvello

8-0 (50) Ole Asbjørn Liland

9-0 (78) Sondre Gyland

Tapet borte mot Lye i vårsesongen skulle hevnes på Tonstad flotte gressmatte i går, og hevnen ble brutal da Sondre Gyland hamret inn hele 5 mål i storseieren som til slutt lød på hele 9–0.

Det var kun ett poeng som skilte de to lagene i favør Tonstad før kveldens dyst, bortetapet i våres henger fortsatt over oss som et meget unødvendig 4–5 tap, det er den eneste kampen Sondre Gyland har gått glipp av så langt denne sesongen, men i dagens kamp var han så virkelig til stede......

Begge lag manglet et par viktige brikker til kveldens kamp, det så ut som det gjorde størst utslag hos de tilreisende ifra Lye, for allerede etter 7 minutter så har Sondre Gyland satt sitt første for kvelden med sin presise høyrefot ifra 5–6 meters hold.

Bare et par minutter senere så ruller vi opp på høyresiden ved Benjamin Dåvang som slår en presis pasning inn til Sondre Gyland som finter av et par spillere før han setter ballen i mål med venstrefoten fra kloss hold.

Sondre Gyland skulle fullføre sitt ekte hat trick på bare fem minutter da han header et overlegg ifra Marius Kvello i nettmaskene ifra 10–12 m hold, ett mer ekte hat trick kommer du ikke når du scorer med både venstrefot, høyrefot og hodet :-)

Nå åpner det seg virkelig opp, vi er helt totalt dominerende utpå der, for etter 14 min så er vi på gang igjen, denne gangen er det Steffen Kvello som stikker ballen fremover på venstresiden hvor Josdalekspressen Geir Josdal spinner seg fremover, han skjærer innover i banen og fyrer av et skudd som fyker inn i nettmaskene til ledelse 4–0.

19 min ut i kampen er det Geir Josdal som legger til rette for Sondre Gyland som setter sitt fjerde mål for kvelden omtrent 8–9 m ifra målet.

Det sjette målet skulle komme etter 22 min spill, da er det «Kvello Brothers» som har flyttet lekegrinden ned ifra Josdal til stadion for anledningen, lillebror Steffen finner sin eldre broder Marius ute på høyresiden. hvor han tar ballen med seg fremover i banen før han sender i vei et meget velplassert skudd ifra skrått hold ca. 20 m ifra mål, og det står 6–0 etter kun 22 spilte minutter.

Etter noen heseblesende minutter ifra vår side så roer det seg ned litt nå, og vi må frem til det 37 min før neste scoring kommer, og det er et kanonskudd ifra Steffen Kvello som seiler inn i nettmaskene ifra 26,5 m.

Så da er vi sju mål foran til pause, og på sidelinjen så snakkes det om ny scoringsrekord for Tonstad sin del, men da må det settes noen scoringer til i den andre omgangen også.

Vi roer oss betraktelig ned i de siste 45 min da flere av spillerne har spilt massevis av minutter i de tre kampene vi har hatt på de siste fem dagene på både første og andrelaget, der iblant to langturer til Sandnes område.

Det starter friskt i andre omgang når vi vinner en corner i det 50 spilleminutt, Sondre Gyland slår den hardt inn i feltet hvor vår kaptein Ole Asbjørn Liland dundrer ballen i mål ifra 4–5 m hold.

Timen er spilt når vi får innpå to spillere som ikke har vært med på førstelaget denne sesongen i Stein Ivar Sinnes og Thomas Grimsby, og kvarteret før slutt er det også duket for fjorten år gamle Markus Josdal som har hatt nettsus for Tonstad 2 i de to siste kampene, og han skulle komme meget nærme scoring i kveld også, men det ble med stang ut.

Kampens siste scoring kommer i det 78 min når Ole Asbjørn Liland sender ballen til Sondre Gyland i midtsirkelen, og der ifra og frem så har godgutten til Ragna bare et mål for øye, og det er MÅL, jeg mistet tellingen på hvor mange spillere han fintet unna i sin vei fremover, men det var noen slagne Lye spillere som lå og bet i gresset når Sondre Gyland triller ballen rolig i mål til 9-0, som var et mål unna tangeringen av scoringsrekorden til Tonstad, men Sondre Gyland føk til topps på scoringstabellen i vår 5 div. avdeling hvor han nå har 25 mål så langt i sesongen, to mål foran Hovsingen Joakim Ødegård.

I en kamp hvor det meste går på skinner så spiller jo hele laget godt, men kapteinen Ole Asbjørn Liland gjør en fantastisk kamp i kveld i sin midtbaneposisjon, trenerne hadde han som banens gigant, men juryen falt ned på fem-målscorer Sondre Gyland som dagens Tonstadspiller, og vi skal ikke straffe juryen for det, gratulerer Sondre.

ca. 60 tilskuere koste seg på målfesten.