Gå til sidens hovedinnhold

Stort engasjement: – Vi løper for å samle inn penger til de syke

«Barneløpet» på Søyland skole har samlet inn masse penger til Barnekreftforeningen de seneste fem årene.

For abonnenter

Elevene synes selve arrangementet var gøy, og de liker at de kan støtte dem som trenger det.

Bildeserie

Se bildene fra barneløpet ved Søylandskolen:

– Vi springer for å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Pengene skal brukes på at syke kan få medisiner, og i tillegg gjøre gøye ting, forteller eleven Emma Skailand Berrefjord som foreløpig har sprunget syv runder.

På denne dagen oppfordres barn til å gi penger til Barnekreftforeningen i en lukket konvolutt, slik at donasjonen er både frivillig og anonym.

– I tillegg oppfordres bedrifter til å støtte kreftløpet, så det kommer en fin sum til Barnekreftforeningen hvert år, forteller kontaktlæreren til 3b, Therese Svege Ellingsen til Agder.

– Dessuten har vi merket at noen av elevene inspireres til å engasjere seg i pengeinnsamling for kreftforeningen også utenom skolen. De selger saft, panter flasker, og gjør andre forsøk på å tjene mest mulig penger til foreningen.

Nært hold

Arrangørene har sett med egne øyne hvor mye godt pengene går til. Kreftrammede og de andre pårørende får mye støtte via Barnekreftforeningen. Derfor ønsker skolen å samle inn mest mulig.

Initiativet er flott, men grunnen til at Barneløpet arrangeres er en trist historie:

– Vi hadde tidligere en elev som døde av kreft, forteller Ellingsen.

Nå brenner de for å støtte andre som ramme av sykdommen.

Rørt

Også Flekkefjord-ordfører Torbjørn Klungland er med og støtter de pårørende. Han har sprunget hele to runder.

– Det er godt at dette skjer, og jeg liker å se at ungene springer av hjertens lyst for en så viktig sak, sier han imponert om kreftløpet.