BYENS NYE elvepromenade er et viktig tilskudd til samfunnsutviklingen i Flekkefjord sentrum. Lørdag for en uke siden ble promenaden offisielt åpnet, via en direktesending på Agders nettavis. Ettersom ansamlinger av folk ikke er lov og at folkefesten i forbindelse med åpningen dermed må utstå, så var det mange som fulgte direktesendingen på Agder og hørte ordførerens åpningstale.

TOTALT ER det bygget 140, meter med ny elvepromenade. Det betyr at man nå kan gå langs Elva fra bybroen til ytterst på Tollbodplassen. Den totale lengden på elvepromenaden er 312 meter. Promenaden er tre meter bred. Det er satt ut fire nye benker som det er montert lys i. Utenfor Helsehuset er det også montert to vannkikkerter som gjør det mulig å se ned i sjøen på hva som beveger seg. I det hele tatt er dette blitt et flott anlegg som vi alle kommer til å ha stor glede av.

FOR DET er ingen tvil om at denne nyvinningen i Flekkefjord sentrum kommer til å bety mye, både for oss som brukere av byen, men også for de næringsdrivende i området. Hvis man går fra bybroen til Tollboden er det ikke mindre enn seks spisesteder, alt fra pizza til bakervarer, asiatisk mat, til ala carte-restauranter. Nå skal sågar La Strada åpne sin avdeling i det gamle Rasmussen-bygget.

DET Å åpne byrommet mot sjøen er et viktig grep for å skape trivelige tumleplasser. Det ser vi over hele landet og i resten av verden. Mennesker er alltid tiltrukket av sjø og vann – og nettopp det er noe av hensikten også i Flekkefjord. Når vi nå går mot sommer, er det viktig at de næringsdrivende og aktuelle spisestedene skjønner sin besøkelsestid og holder åpent utover kvelden. Først da kan vi sammenligne oss med andre byer.

DET HAR skjedd mye i Flekkefjord sentrum de seneste 20 årene. Tidligere rådmann Svein Hermansen fikk i sin tid med seg det politiske flertall på å fjerne drosjebua og etablere fisketorget med scene og dertilhørende herligheter. Nå har dagens rådmann og politikere fortsatt arbeidet og skapt et nytt og unikt område i Flekkefjord sentrum. Dette er noe vi kommer til å sette stor pris på i tiden fremover.