Suksess med postkassejakt: Premiert med flott tursekk

Mange barn har deltatt på postkassejakt i Heskestadbygda. Onsdag ble det delt ut flotte premierer for den gode innsatsen.

DEL

I mai satt Heskestad og Ualand bygdeutvikling ut seks fargeglade postkasser i lokalområdet. Tanken var å motivere flere barn til å gå turer i bygda ved at de kunne «jakte» på postkasser.

Bodil Heskestad i bygdeutviklingen forteller opplegget har vært en suksess.

– Jeg får svært mange gode tilbakemeldinger på at postjakt for barn har vært positivt og motiverende for å få barn ut på tur. Flere sier at opplegget er en suksess, sier Heskestad.

1000 registreringer

Postkassene har stått ved seks turmål som er egnet for barn, blant annet ved Helgevegen, Djupedal og den gamle postveien ved Glesjur. I hver postkasse har det vært en registreringsbok. Antall registreringer viser at mange har gått til postkassene.

– Det har vært cirka 1000 registreringer fra midten av mai og til nå. Mange barn har gått tur med foreldre, naboer og venner, forteller Heskestad.

– Snaut 50 barn har gjennomført 5 registreringer eller mer og får dermed en flott tursekk.

Trekning av premier

Onsdag ble det holdt et arrangement i barnehageskogen på Ualand med grilling av pølser og utdeling av saft. Der ble også den flotte tursekken med påskriften «Heskestadbygda – i hjertet av Dalane» delt ut til barna som hadde fem registreringer eller mer.

Det ble i tillegg holdt en trekning av premier blant alle de 1000 registreringene.

– Flere barn har mellom 10 registreringer til godt 20. Imponerende innsats!

SEKS POSTKASSER: Rundt omkring i Heskestadbygda var det satt ut seks fargerike postkasser.

SEKS POSTKASSER: Rundt omkring i Heskestadbygda var det satt ut seks fargerike postkasser. Foto:

Artikkeltags