Gå til sidens hovedinnhold

Super avslutning på ute-konserter med Abbas klassikere

SuperTrouper avsluttet utendørskonsert-sesongen i Kvinesdal lørdag, nesten fullt ved bordene. Mange var samlet ute til årets siste konsert av i alt fem, og denne septemberkvelden hadde mye sommer i seg.

For abonnenter

Sigbjørn Hofsmo i Dalane Event var fornøyd med alle som kom. Det var jo utekonserter andre steder i regionen også. På promenaden i Liknes sentrum kom godt over 100. Arrangørene hadde likt dobbelt så mange.

– Vi ser på denne sommeren som et unntak. Mange er redd for smittefaren selv om vi holder reglene og ikke tillater f.eks. dansing. Og pandemien har nok ført til at mange rett og slett holder seg hjemme og ser på TV. Vi følte vi ikke kunne stoppe helt opp med utekonsertene, da hadde vi miste mye publikum. Nå har vi hatt fem konserter ute og har to igjen innendørs.

– Økonomi spiller også en rolle. 2021 har ikke vært noe gullår for Dalane Event, men vi satser sterkere neste år og håper det blir mer normale tilstander etter hvert, sier Sigbjørn Hofsmo som hadde en altmuligmann-rolle på konserten med å henvise publikum til bordene, rydde innimellom, prate litt med de oppmøtte.

Imponerer med Abba-repertoaret

Duoen Elise Orre og Jorunn Rødland formilder Abba-låter med en innlevelse som imponerer. Publikum fikk høre de beste låtene i et forrykende show. Variert repertoar med vanlig rock, populær listepop og ikke minst evergreens som Mamma Mia, Dancing Queen, Waterloo, I do I do, med flere. Det fenger når duoen synger disse. Det fremkaller minner, og mange nynnet med og sang.

– Vi er glad vi har så gode krefter lokalt. De samler gjerne like mange som de landskjente gjør. At de forsterker seg med sang fra andre medlemmer i orkesteret som Ann Kristin Eikeland fra Kvås og Moi-jenta Jeanne Omdal Haukland, Curt Tønnessen fra Hidra gjorde konserten enda bedre. Tom Moen fra Moi, Alf Fredriksen, Constantin Bidileac og Tom Visland fra Flekkefjord er også med i bandet spilte. Flere av disse både sang og spilte.

Høy kvalitet

Konserten lørdag ble en helnorsk hyllest til ABBA. Kvaliteten er på et høyt nivå og de må ha en fremragende lydmikser. Artistene bar kostymer fra 1970-årene og utstrålte en sangglede i halvannen time uten playback. En konsert som selveste Abba ville blitt utfordret på.