Blant deltakerne var blant annet landslaget med årets europamester i fullkontakt i spissen tilstede; i tillegg til flere norgesmestere.

Bildeserie

Se bildeserie fra karate-treff

– Bakgrunnen for en slik samling var tanken om at det har en god verdi å kunne sparre med mange forskjellige motstandere. Når man trener i sin egen klubb er det de samme man trener sammen med, og variasjonen i å kunne treffe andre er veldig verdifull for å kunne utvikle seg til å bli en bedre fighter, sier Jan Rune Hogstad i Flekkefjord karateklubb til Agder.

Interesse på oppadgående

Han peker på at den nye flerbrukshallen gir nye muligheter. I tillegg er det positivt at Flekkefjord kommune har innvilget søknad om å kjøpe inn matter.

– Vi begynner å få noen unge som har et potensiale. Men alt av konkurranser foregår på matte, og vi har ikke hatt matte til nå. Så det har vært viktig for oss å skaffe dette, så de får treningsforhold tilsvarende det de skal gå på under konkurranse, sier Hogstad.

Med flerbrukshall ferdigstilt og med matter, blir det lettere fremover å arrangere små stevner for barn og ungdom. Sikkert er det at interessen for karate er stigende.

– Vi opplever stadig at når vi har nyoppstart, så kommer det nye folk. Når det er nye farger på beltene, opplever vi at folk strømmer til. Vi har nå femti aktive medlemmer, og opplever økning – det er mer tilføring enn folk som detter av. Karate er en sport som krever tålmodighet og disiplin. Du detter av om du ikke finner din plass i første året. Kommer du inn i karaten og har en tanke om at du skal begynne å slåss, er du kommet på feil plass.

Sparring

Seansen startet med at Sensei Roy Svendsen fra Kvinesdal Karateklubb gav et lite innføringskurs i hvilke forskjellige nivåer man har når man trener sparring i fullkontakt-karate. Her varierer det fra nivå 0 -3 alt etter hvor hardt man går mot hverandre. Økta fortsatte så med to timer der utøverne sparret mot hverandre med bytting av partner hvert minutt.

– Stemningen var god og innsatsen høy under hele økta. Sparringen ble gjennomført i Flekkefjord Sparebank Arena, og de som kom langveisfra fra var meget imponert over den flotte hallen, ifølge Hogstad.

Selvdisiplin

Flekkefjord karateklubb er en klubb som har vokst gradvis de siste årene. Flere og flere ser ut til å finne ut at denne type trening gir deg muligheten til å komme raskt i form gjennom god og allsidig utholdenhets- og styrketrening.

– Karate er mer enn en kampidrett. Den gir deg økt selvtillit, selvdisiplin, gjensidig respekt, mestringsfølelse og gode verdier både på trening og ellers i livet. I karateklubben trener barn og voksne sammen på tvers av alder og nivå. Vi har flere foreldre som trener sammen med barna sine, og ser at dette er en fin måte å kunne gjøre noe sammen. At vi nå trener i den nye flotte hallen, gir oss bedre muligheter og plass til å gjennomføre treningene våre, sier Hogstad.

Initiativtaker Sensei Jan Hroar Gilje som sammen med Sensei Frank Flønes ledet samlingen, forteller at arrangementet var meget vellykket, og det var kun gode tilbakemeldinger fra deltakere. Man skal ikke se bort ifra at dette kan bli en tradisjon.