Hjemmelaget startet kampen i et forrykende tempo og med en aggressivitet vi sjelden har sett fra de blåhvite. Allerede i kampens tredje minutt var KIL-ledelsen et faktum. Sander Risnes plasserte et frispark fra 20-25 meter bak Lyngdals bakerste mann.

Sjokkåpningen satte ordentlig fyr på de blåhvite og de fulgte opp med en rekke farlige muligheter i åpningsminuttene. Kampens første dødball gav også tellende resultat. En perfekt slått corner og kirurgisk presisjon av Henning Omland sørget for 2-0 før kampuret viste 10 min.

Vertene fortsatte den positive åpningen og det første kvarteret virket det som Lyngdølene allerede var på vei inn i vinterdvalen.

Jevnet seg ut

Etterhvert jevnet det seg noe mer ut, og halvveis ut i omgangen reduserte gjestene da Ibrahim Najafi fikk stå alene på bakerste stolpe. Hans avslutning var presis og fant veien inn i nettmaskene bak KIL-keeper Lars Jakob Egeland.

I omgangens siste minutter hadde KIL flere muligheter til å øke ledelsen. Nærmest var Sander Risnes da hans frispark traff tverrliggeren.

Litt mot spillets gang var det derfor når Ørjan Tveiten kriget seg alene med KIL-keeper og satte utligningen like før pausesignalet.

Lyngdal hevet seg

Lyngdal hadde tydelig godt av pausepraten for det var et helt annet bortelag som gikk løs på 2. omgang. De overtok mye av spillet og KILs initiativ. I starten av omgangen virket det som om vertene hadde brent for mye av kruttet før hvilen.

Omgangen var kun 8 minutter gammel da Lyngdals Otto Toft utnyttet ubesluttsomhet i KIL-forsvaret. Med hans 3-2 scoring hadde gjestene da snudd kampen.

Lyngdal fortsatte å presse og minutter senere var det Lyngdals tur til å utnytte en dødballsituasjon. Jens Toft var da sist på en perfekt Hægeland-corner og økte gjestenes ledelse.

KIL gjorde et par bytter og et friskt Jakob Flakk-innhopp var blant annet med på å få hjemmelaget tilbake i kampen i siste del av omgangen.

Snaue kvarteret før slutt rullet Thomas Beyene og KIL opp langs siden. Hans innlegg ble møtt av et kontant hodestøt fra nevnte Flakk og med ett var hjemmelaget tilbake i kampen.

På tross av flere gode forsøk fra vertenes side ble det med Flakks redusering. Lyngdal trakk det lengste strået i sesongens siste kamp. Likevel kan hjemmelaget være fornøyd med innsatsen i lokaloppgjøret. En imponerende 1. omgang og en solid arbeidsmoral gledet hjemmepublikummet i årets siste forestilling.

Kvinesdal endte på 5. plass, og har tapt sesongens fem siste kamper. Nå ser kvindølene frem til 2022 – og en skikkelig sesong med langt flere kamper!

Tabellen


LagSP
1Søgne1027
2Vigør1022
3Lyngdal1016
4Fløy-Flekkerøy 21010
5Kvinesdal109
6Giv Akt / Mandalskameratene 2104

Kampfakta

Seriekamp 4. divisjon

Kvinesdal-Lyngdal 3-4 (2-2)

Mål: 1-0 (3.) Sander Risnes 2-0 (9.) Henning Omland 2-1 (20.) Ibrahim Najafi 2-2 (41.) Ørjan Tveiten 2-3 (53.) Otto Toft 2-4 (64.) Jens Toft 3-4 (79.) Jakob Flakk

Kvinesdal (4-2-3-1): Lars Jakob Egeland – Thomas Beyene, Henning Omland, Thomas Gilbertson, Jan Eftestad Røgenes – Sander Risnes, Rolf Eikeland, Ulrik Svindland, Anders Hauge, Bård Petter Nielsen – Marcus Reiersen

Benyttede innbyttere: Jakob Flakk og Sander Eikeland

Dommer: Trond Kristiansen, Vigør FK

Gule kort: Rolf Eikeland og 1 til Lyngdal

Antall tilskuere: ca. 80

Kvinesdal stadion