Gå til sidens hovedinnhold

Ta Gjelsten med på båttur – vis distriktets fortreffeligheter!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

BJØRN RUNE Gjelstens selskap NOAH AS har i sommer kjøpt Rekefjord Stone AS, og overtar driften av selskapet 1. september. Gjelsten er for tiden også aktuell i forhold etablering av batterifabrikk på Sørlandet sammen med Agder Energi. Energiselskapet kjenner godt til at den vestre delen av Agder er et av Norges aller sterkeste kraftknutepunkt. Nå er tiden inne for at også Gjelsten skal få se hva regionen har å by på!

INVESTOREN HAR nok allerede ganske god oversikt over hvor det er smart å bruke sine penger, men en sommerlig båttur med god guiding fra Rekefjord i Sokndal via Hidra, Flekkefjord og Kvinesdal til Farsund og Lyngdal ville trolig kunne gi enda flere ideer til Gjelsten og andre som er opptatt av å få mest mulig valuta for pengene.

DET ER godt å se at leder Arnt Abrahamsen i Listerrådet er på ballen for å få batterifabrikk med 2500 arbeidsplasser til Lista, men det må være lov å etterlyse et langt større politisk engasjement fra samtlige ordførere og alle partier for å selge regionen inn som den beste for batterifabrikk. Et slikt prosjekt er tross alt en enestående mulighet til å utnytte regionens utømmelige mengder fornybar energi og å få noe av den veksten som kommunene så sårt trenger.

AT VI ikke allerede har sett store overskrifter om at Bjørn Rune Gjelsten og topp-ledelsen i Agder Energi besøker Farsund, Kvinesdal og Flekkefjord for å se på hva Lista flystasjon og kommunene rundt har å tilby er synd når man vet hvor mye det betyr med førstehånds kjennskap og god informasjon før beslutninger skal tas.

HELDIGVIS ER det fortsatt tid til å hive seg rundt. I sommer har ordførerne i Lister mulighet til å få mer enn makrell på kroken. Det er ikke akkurat noe dårlig agn som kan kastes ut heller. Gigantiske arealer på Lista, godkjent krafttilknytning, stor proessindustri i nærheten, gode kompetansebedrifter i alle nabokommuner, ledige boligtomter, og plass til å vokse videre i flere årtier burde være mer enn nok til å få napp!