I AGDER kan man lese om fortvilte arrangører, både i Flekkefjord og Kvinesdal, som nå frykter at sommerens konserter blir amputerte. Dette er fordi politiet har grepet inn og gitt signaler om at konsertene må avsluttes tidligere. Medarrangør for fredagskonsertene i Flekkefjord, Sigurd Bruhjell, legger ikke skjul på at både stemningen og omsetningen er best i tidsrommet fra klokken 23 til 24 – og med konsertslutt klokken 23, er det et stort tap for ham og de andre arrangørene. Og hva kan et slikt tap resultere i?

DET ER et ubestridt faktum at fredagskonsertene gjennom sommeren har vært en suksess i Flekkefjord. Det skaper liv, entusiasme og de aller fleste synes å være glad for tilbudet. Det er ofte rift om billettene. Og dersom arrangørene stadig opplever motgang, risikerer man vegring for å i det hele tatt arrangere ting i fremtiden. Faktisk var man gjennom en runde i Flekkefjord for noen år siden. Naboer opplevde konsertene problematisk, og man fant et kompromiss, blant annet ved å benytte desibelmåler. Konsertene kunne fortsette. Det må føles fortvilende for arrangøren at dette ikke er nok.

EKSTRA FRUSTRENDE er det når arrangører verden over har måtte avlyse, eller begrense, omtrent all aktivitet siden koronapandemien brøt ut. Siste vanlige sommerkonsert på Fiskebrygga var i 2019. Snart tre år siden. At arrangøren nå opplever at politiet ønsker å stramme inn, oppleves som urettferdig. Særlig når alt av artister er booket, og det bare er fem-seks uker til første fredagskonsert.

VI MÅ ta vare på gode initiativer. Det gjøres best med god dialog og en dose sunn fornuft. Og viser det seg at politikerne også er negativ til politiets bestemmelser, slik vi så i Kvinesdal, må man spørre seg om sunn fornuft virkelig har triumfert i dette. For arrangørene betyr fredagskonsertene mye – og det gjør det også for artistene og innbyggerne som gjerne vil en tur ut og kose seg med festligheter og god musikk. Gode initiativer må ivaretas så langt det lar seg gjøre.