Gå til sidens hovedinnhold

Take-away og drive-through: – Komlesøndagen er reddet!

Én søndag i februar har Heskestad bygdekvinnelag hatt for vane å invitere til komlesøndag på samfunnshuset. I år må bygdekvinnelaget tenke annerledes.

Komlesøndagen har pleid å være veldig populær blant bygdefolket, og det har blitt solgt mellom 200 og 300 komler hver gang.

– Vanligvis har det blitt holdt en gudstjeneste på samfunnshuset, hvor man har kunne gå rett fra gudstjenesten og til komlemiddag. Det er en dag hvor det blir lagt ned et stort arbeid, og det har pleid å samle folk i bygda og folk som har flyttet ut av bygda, forteller Linda Heskestad Corneliussen i bygdekvinnelaget.

– I år kan vi ikke ha så mye folk på grunn av koronaen, men vi syntes det ville vært synd bare å legge det ned når vi vet det er så mange som hadde kommet. Derfor prøver vi å få det til likevel, men på en så smittevernsvennlig måte som mulig, forteller hun

.

Drive-through

Planen er derfor å arrangere take-away med drive-through utenfor samfunnshuset. Folk kommer i bilene sine, blir registrert, for å så hente maten på utleveringsplassen.

– Selv om det er helt nytt og annerledes enn hva vi har hatt, så håper vi at det blir veldig populært, trekker Corneliussen frem.

– Vi har som alltid med Jan Inge Ueland og Torleif Skipstad, kokkene våre som lager den gode deigen. I tillegg er vi en liten gjeng fra bygdekvinnelaget som bidrar. På selve dagen er det enda flere som sørger for at bestilling og utlevering går knirkefritt for seg, forteller hun.

Bør forhåndsbestille

Så langt har det allerede kommet inn noen bestillinger. Corneliussen anbefaler alle som vil sikre seg komle om å forhåndsbestille.

– Det er vanskelig å vite hvor mye vi skal beregne hvis ikke. Det vil kunne bli rift om komlene for de som bare tar sjansen. Det er også rimeligere å forhåndsbestille, sier hun.