Takk til alle sykepleiere i Flekkefjord kommune

 *** Local Caption *** Offentlig ansatte - sykepleiere

*** Local Caption *** Offentlig ansatte - sykepleiere Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Takk til alle sykepleiere i Flekkefjord kommune.

Dere sitter på noe av verdens viktigste kunnskap. Det er å pleie, behandle og redde liv. Tiden vi lever i er preget av sykdom, svakhet og død. På sykepleiernes dag 12. mai 2020 blir det særlig tydelig hvor mye dere betyr for oss.

Den internasjonale sykepleie dagen ble lagt til 12. mai, bursdagen til Florenze Nightingale. I år er det 200 år siden denne fantastiske sykepleieren ble født i Firenze i Toscana. Hun opplevde sykepleien som et hellig kall. Et yrke som på den tiden hadde et dårlig rykte. Nightingale lot ikke dette stoppe henne fra å påvirke omgivelsene sine, og hun ble den ledende forkjemperen i Storbritannia for bedre medisinsk pleie på sykehusene.

Nightingale var blant annet tydelig på viktigheten av hygieniske tiltak som ordentlige latriner, sanitære anlegg, rent sengetøy og vinduer som kunne åpnes opp. Hun føyer seg inn i fagtradisjonen som blant annet har lagt fundamentet for verdiene i dette fantastiske helsesystemet. En tradisjon som stolt videreføres i dag av landets over 100.000 sykepleiere.

Denne merkedagen vil jeg benytte til å takke dere for den viktige rollen dere har i samfunnet vårt. Dere er viktige for alle aldersgrupper. Takk for hjelp til alle som er syke. Takk for trøst og omsorg.

I dag vil jeg takke spesielt for hjelp til barna.

Dere er trygge voksne for barna, uavhengig av familiens omstendigheter. Dere veileder foreldre, sørger for hjelpetiltak til familier og barn med ekstra store utfordringer. Dere lyttet til barna og deres behov.

Denne krisen har vist hvor viktig helse sykepleiere i skolen er i det forebyggende arbeidet, og for å fange opp barna som har det vanskelig. Barna som er sårbare fra før, får det verre nå som samfunnet står i krise.

Til alle sykepleiere. Gratulerer med dagen 12. mai. Tusen takk for all hjelp som der gir til unge og eldre innbyggere i kommunen vår. Vi er stolte av dere!

Artikkeltags