Gå til sidens hovedinnhold

Takk til Flekkefjord kommune

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som beboer langs Lendevegen vil jeg gjerne uttrykke min takknemlighet overfor kommunen:

Vi har allerede for over ett år siden fått lysstolper langs vegen - flotte stålmaster til og med forsynt med «skyggelue» på toppen, trolig for at det ikke skal regne ned i rørene. Den stilige raden med stolper er godt synlig i dagslys, og vi har jo ingen grunn til å reke langs vegen i mørket om kvelden. (Må vi absolutt ut, kan vi jo bruke lommelykt, slik som våre besteforeldre gjorde.)

Andre kommuner setter gjerne en lampe inn i «skyggelua», men jeg er takknemlig for at det ikke skjer her. Hvis vi nå drister oss ut på vegen i mørket, kan vi få en nærmest romantisk opplevelse: Lyset fra møtende biler speiles i en endeløs rekke med vannpytter i vegen, slik at det ser ut som et gigantisk diamantkjede. Da må vi heller tåle at «diamantene» spruter på oss når bilene passerer.- Andre kommuner legger gjerne asfalt på trafikkerte veger, men det er sikkert mer miljøvennlig å bruke pukk, slik som Flekkefjord kommune har gjort her. Asfalt er jo et oljeprodukt og dermed miljømessig fy-fy.

At vegen er hullete med skarpe pukksteiner som stikker opp i vegdekket, har også en miljømessig gevinst: det medfører redusert biltrafikk til idrettsbanen og klubbhuset. Det går jo an å gå, bare en tar på seg beksømsko med tykke såler! Og at idrettslaget taper inntekter ved at færre møter opp på fredagsbingoen, anser jeg som kommunens bidrag til å redusere folks spillavhengighet.

I «Spelemann på taket» dagdrømmer melkemannen Tevje om «ei lang trapp som berre står til stas». Vi har ingen trapp her, men vi har fått ei bru som «berre står til stas». Vi skal glede oss over at vi kan beundre brua, og vi skal ikke plage kommunen med krav om å stå på for å få brua åpnet igjen. De har så mye annet å tenke på på rådhuset, både å bygge ny lekestue for byens ungdom og å bygge staspromenade for byens fruer og tilreisende turister. Vi som bor på landet, vet at det er verdifullt å ha kontakt med dyr, så vi har full forståelse for at byens fruer må kunne spasere langs elva og kikke på endene. Det må da grunneierne langs elva også forstå!

Endelig vil jeg uttrykke min takknemlighet for at også vi som bor på bygda får lov til å betale eiendomsskatt. Vi får jo selv ingen ting igjen for det – vi må selv betale anlegg og vedlikehold av veg, vann og kloakk for våre eiendommer –, men vi er opplært til å forstå at det er saligere å gi enn å få. Jeg er derfor takknemlig for at Flekkefjord kommune lar oss få gi vårt bidrag både til staspromenade og lekestue for byens håpefulle.

Takk til Flekkefjord kommune!