Arne Knaben har vært sjef for ulike deler av Volvo siden 1989. Han har vært toppsjef for Volvo truck-divisjonen på tre kontinenter og ble nå i 2020 toppsjef i det som kalles Volvo Maskin.

– vDe jobber intenst med videreutvikling av teknologi for fornybare løsninger for tunge maskiner og kjøretøy. Her er det snakk om elektrifisering og hydrogendrift og sikkert mange andre planer og mulige løsninger for fremtiden, sier Anders Mathias Larsen til Agder.

Temaet hans er ganske så spenstig : «Teknologien som forandrer verden». Arne Knaben, som selv er utdannet maskiningeniør og har svært mye ledererfaring, vet hva han snakker om. Det er ikke bare Volvo som er inne i en gigantisk prosess med teknologisk omstilling, men det skjer overalt. Arne Knaben vil ta utgangspunkt i det som skjer i hans bransje, men vil også utvide perspektivet. For det som holder på å skje, vil være en enorm forandring for oss alle sammen.

– Dyktig

– Vi som har hørt Arne Knaben før, vet litt om hans evne til å snakke enkelt om store og kompliserte spørsmål. Dette er så visst ikke bare for de som er spesielt interesserte i utviklingen av tunge kjøretøy, men for alle som vil bli oppdatert på en rivende og spennende teknologisk utvikling.

Arne Knaben er gutten som vokste opp på Knaben gård langt inn i fjellheimen i Fjotland, men som har arbeidet i, og inntatt erfaring fra, store deler av ulike kulturer i øst og vest, nord og sør.

Men alltid tar han sine hvileskjær sammen med familien på heimegarden på Knaben.

Frisk bris

– Sammen med Arne Knaben kommer «Frisk Bris», en sanggruppe fra Hidra som ledes av Astri Bakken. Gruppen bærer sitt navn med rette og vi gleder oss stort til deres bidrag. Det hele avrundes med kveldstanker av Paul Daasvand. Han er en kjent og kjær sjømannsprest som har vikariert i mange menigheter i Lister de siste årene.

Vi ser fram til en lærerik og hyggelig kveld med gratis nystekte vafler og kaffe og et enkelt lotteri i pausen.

Dørene åpnes i god tid og gir rom for en god prat med en kaffekopp og noe å bite i.

– Vi ønsker hjertelig velkommen fra hele Lister, sier Larsen, som gleder seg til torsdagen.