Gå til sidens hovedinnhold

Telenor i Flekkefjord: Ny basestasjon og enda mer fiber

I løpet av to år vil Telenor bygge 250 nye basestasjoner der det i dag er mangelfull eller ikke-eksisterende dekning. En av disse klargjøres nå i Flikka i Flekkefjord. Telenor har også en rekke fiberprosjekter i Flekkefjord.

Mobilutbyggingen gjøres i forbindelse med utfasingen av det over 100 år gamle kobbernettet. Kostnadsrammen for utbyggingen er nær 400 millioner kroner. Totalt investerer Telenor Norge 6 milliarder på nettutbygging i år.

Telenor er over halvveis med det største teknologiskiftet i Norge i nyere tid. Innen utgangen av 2022 skal kobbernettet fases ut, og alle Telenor-kunder i hele landet får tilgang til mer moderne telefoni- og internettjenester. Telenor er i løpende dialog med kommunene for å få kartlagt lokale konsekvenser der kobbernettet fases ut.

Resultatet av denne kartleggingen er en planlagt utbygging av 250 nye basestasjoner. De nye basestasjonene vil gi mobildekning i områder der dekningen i dag er mangelfull eller ikke-eksisterende.

Flere enn normalt

– Flikka er et eksempel på basestasjoner det under normale omstendigheter ville blitt for dyrt å bygge ut, men som vi likevel bygger ut for å gi dekning når kobbernettet er borte. Vi har lovet at alle skal få et nytt og bedre nett, og det løftet holder vi, forteller dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge i en pressemelding.

Han understreker at denne basestasjonen kommer i tillegg til det ordinære moderniseringsarbeidet i mobilnettet i Flekkefjord.

5G-dekning på sikt

Telenor er i gang med en oppgradering av 4G-nettet som vil medføre bedre kapasitet og høyere hastigheter. I tillegg foregår det en storstilt 5G-utbygging landet rundt. I løpet av 2021 vil Telenor ha 1850 5G-klare basestasjoner, og totalt skal alle Telenors 8.500 basestasjoner bli oppgradert.

– Utbyggingen av de 250 nye basestasjonene kommer i tillegg til den pågående oppgraderingen og utbyggingen. Og de nye basestasjonene vil selvsagt bli oppgradert til 5G når den tid kommer.

Mer fiber også

Moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor forteller om et godt og utstrakt samarbeid med Flekkefjord kommune for å bygge mobil og bredbånd.

– Vi har i kombinasjon med egne kommersielle prosjekter og samarbeidsprosjekter med kommunen bygget mye i, rundt og sør for Flekkefjord sentrum. Akkurat nå har vi flere utbyggingsprosjekter blant annet i Midtbø-Åsnes, Eie og Loga, forteller Christensen, som legger til at Telenor har ambisjoner om å bygge videre når flere prosjekter lyses ut i kommunal regi.