Gå til sidens hovedinnhold

Tenk deg om to ganger, før du skaffer deg dyr!

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er en ting jeg aldri kan forstå, det er å skaffe seg katt når du ikke er god nok til å ta vare på den. Denne sommeren har det vært utrolig mange katter og kattunger som har blitt dumpet fordi eierne ønsker å kvitte seg med kattene sine. Da tenker jeg litt på det med å skaffe seg katt, det er et ansvar.

Dyrebeskyttelsen rundt i hele landet har blitt nedringt i hele sommer, fordi noen ønsker å kvitte seg med kattene sine. Eller at noen har observert katter rundt forbi på en campingplass, parkeringsplass eller andre steder. Det kan være katter som er skadet, kattunger som er altfor små til å være ute, eller rett og slett blitt dumpet av eierne sine.

Jeg syns det er helt utrolig at noen er villig til å gjøre sånt mot noen dyr i det hele tatt. Tenk deg en kattunge på 4 uker, alene ute. Ville du sluppet ut barnet ditt på 1 år helt alene, og tenkt at barnet klarer seg vel selv? NEI, det er det ingen som ville gjort. Så hvorfor gjøre det med kattunger eller dyr i det hele tatt? Kattunger er som barn, de liker å utforske nye steder og nye ting, og kan ikke klare seg lenge alene.

Jeg adopterte en katt hos Dyrebeskyttelsen i Mandal tidlig i år, og etter det fant jeg lysten i å bli frivillig hos Dyrebeskyttelsen i Flekkefjord. Jeg har meldt meg opp til å være midlertidig hjem for katter og kattunger som trenger det. Per nå i dag har jeg 3 kattunger som ble dumpet og funnet på en campingplass i Flekkefjord. De har alle influensa, og noen har øyebetennelse. De ble tatt med til veterinæren dagen før de kom til meg. Nå har de vært hos meg i 2 dager, og skal være her helt til vi får et adoptivhjem for alle kattene. Kattungene trenger masse kjærlighet og det får de masse her hos meg. Selv om jeg har 3 andre katter fra før, vil jeg gi like mye kjærlighet til de 3 kattungene.

Kattungene som er hos meg, er redde og nervøse, men de begynner nå endelig å føle seg trygge. Men det er ikke rart de er redde, når de ble funnet skadet ute helt alene. Jeg kjenner jeg blir sint og irritert når jeg ser hva mennesker kan gjøre mot dyr. Mange tenker at «kattunger er så søte», men det som er viktigst før du får deg dyr, er at det er et kjæledyr du skal ha i mange år. Så vær så snill Steriliser eller Kastrer katten din, før du slipper ut katten din for første gang. Det kan hende du vil ha kattunger, men det er ikke alle som ønsker det. Da kan det samme skje med de som har skjedd med de 3 kattungene jeg passer på her hjemme for eksempel. Så ta vare på dyrene dine, ellers skaffer du deg ikke dyr. Så enkelt er det!