Gå til sidens hovedinnhold

Tjørnhom håper på løp til høsten

Maratonløp og endel baneløp blir de viktigste konkurransene for Kristian Tjørnhom (25) i høstsesongen.

– Jeg har trent mindre de siste månedene på grunn av skole og jobb i Kristiansand. I vinter ble det en økt til dagen og i tidligere sesonger har jeg gjennomført to treninger hver dag. Forøvrig ser det ut til å bli lite løp i vår som følge av pandemien, sier Tjørnhom til Agder.

Den raske løperen fra Kvinesdal har prestert i maraton, terreng- og baneløp de seneste sesongene. Han gikk til topps i Egersund halvmaraton på den gode tiden 1.06,50 i fjor og den løpsglade kvindølen har gjennomført maratondistansen på 2,28 timer.

Tjørnhom løp inn til 14,23 på 5000 meter på Bislett sist sesong og han fulgte også opp med sterke løyperekorder i terreng med tidene 11,30 i Promenadeløpet over 3,7 kilometer i Kvinesdal og 14,57 minutter i det 4,8 kilometer lange Mandalsløpet i 2018-sesongen.

– Jeg håper det blir mulig å arrangere Berlin Maraton i september og målet er å løpe fortere enn min bestenotering på 2 timer og 28 minutter. Dette maratonløpet blir den viktigste konkurransen. Men den kan bli en ny start på halvmaraton i Farsund 4. september hvis det klaffer med andre løp, påpeker Tjørnhom. Han ble vinner av denne distansen i Farsund Maraton 2019 og satte ny løyperekord på 1.09,39.

– Årets NM i friidrett går på Kristiansand Stadion og jeg har lyst til å løpe 10.000-meteren i det mesterskapet, legger Kristian Tjørnhom til.