Gå til sidens hovedinnhold

Tjørnhom klarte ikke å perse på maraton

Kristian Tjørnhom leverte en god prestasjon med tiden 2.31,55 i Perseløpets maraton på Sand utenfor Jessheim. Men han kom ikke under sin bestenotering på kraftprøven i helgen.

Langdistanseløperen fra Kvinesdal hadde lenge muligheten til å oppnå en sterk tid, men det røynet på mot slutten av søndagens løp. Dermed var han sjanseløs på å komme under sin beste tid på 2,28 fra fjorårets sesong.

Krampe ødela

– Jeg fikk krampe i magen etter 30 kilometer og det ødela mye. Så langt ut i løpet holdt jeg farten til en tid på 2,22 timer, fortalte 25-åringen Kristian Tjørnhom til Agder.

Den kondisjonssterke løperen hadde forøvrig prikket inn formen til Berlin Maraton i september, men dette løpet måtte avlyses som følge av koronaviruset. I stedet valgte kvindølen å gjennomføre maratondistansen over 42 kilometer på tampen av sesongen.

Helt grei tid

– Uten mageproblemet kunne det ha blitt sluttid på 2,24 timer, men det ble for lite trening de siste par månedene på grunn av skole og jobb. Maraton-tiden ble helt grei, selv om jeg denne gang ikke klarte å stå distansen helt inn. Og det blir ny satsing på langdistanseløp neste sesong, la han til.

Vidar-løperen Eirik Gramstad gikk til topps på 2.20,37 i et stort felt. Kristian Tjørnhom tok 20.plassen med tiden 2.31,55 og i alt 37 løpere kom under 2,40 timer i maratonløpet ved Jessheim.