Gå til sidens hovedinnhold

To NM-gull til Martias Flikka

Martias Flikka (18) sikret seg 2 gull og en bronse i NM i skyting.

Den siste uken med avslutning søndag, ble det ved Kisen og Nordstrand skytterlag på Østlandet arrangert NM i skyting på 50 meter og 15 meter. Det er NSF (norsk skytterforbund) som står bak disse stevnene.

De aller beste NSF skytterne fra hele Norge var sist uke samlet til NM i skyting tross Covid-19. Mange forhåndsregler var tatt, og offisiell premieutdeling vil finne sted senere.

Martias Flikka sikret seg 2 NM-gull i lagskyting sammen med Anders Hjerkinn Helgetun og Sigurd Sve, de skyter alle for Meråker vgs som har rifleskyting som toppidrett. De tok lagseieren i 50 meter helmatch (40 kne, 40 ligg og 40 stående skudd) samt i øvelsen 60 skudd liggende på 50 meter.

En individuell bronse ble det også til Martias i helmatch 50 meter etter 1144 poeng innledningsvis. Han klatret seg oppover i finalen der han blant annet skjøt en stående serie på 52,5 poeng, en sum ingen andre var i nærheten av i klassen junior menn (under 21 år). Martias fikk et dårlig siste skudd, og falt da ned fra 2. plassen som nesten var sikret.

Det er et veldig høyt nivå på norske skyttere for tiden, og det ble satt flere nye norgesrekorden i helgen. Jeanette Hegg Duestad satte ny norsk rekord med 1190 poeng, dette er 5 poeng bedre en gjeldende verdensrekord. Blinken på 50 meter er kun 1 cm.