Gå til sidens hovedinnhold

Tøft løp for Thele : – Håper å slå tilbake neste helg

Langløperen Joar Thele lyktes ikke Toblach-Cortina. Han var godt fremme på den første milen, men det røynet på utover i løpet og flekkefjæringen måtte denne gang nøye seg med 18. plassen.

På grunn av fare for snøskred ble søndagens løp endret fra 42 kilometer til to mindre runder på i alt 38 kilometer. Og for første gang på lang tid ble pallen uten nordmenn. Russeren Emil Vokuev gikk overraskende til topps på vinnertiden 1.37,14, og de svenske løperne Oskar Kardin og Emil Persson krysset mållinjen på andre- og tredjeplass.

Nedtur for Thele

For Joar Thele ble det en nedtur etter sjetteplassen på 60-kilometeren i Sveits forrige helg, men det var flere toppløpere som fikk en tung dag i den krevende løypen i Toblach-Cortina.

– Kroppen var ikke så bra som jeg håpet. Jeg hadde ikke trøkket til å være med de fremste løperne og det ble et slit fra start til mål, fortalte Thele til Agder.

Han var 1 minutt og 55 sekunder bak teten da det gjensto 14 kilometer, men derfra og inn til mål tapte han et par minutter til.

Svinger i langløpene

– På grunn av mye snø var det løst i løypetraseen og det ble et tøft løp. Det røynet på i dette løpet og det gikk ikke som jeg hadde håpet. Men det svinger i langløpene og jeg har tro på en bedre dag i Marcialonga kommende helg, la Joar Thele til.