Brusand har vært en hard nøtt for Tonstad i de tre møtene de har hatt siden pandemislutt. En uavgjort borte i seriestarten i vår, samt to stygge 0-4 tap i OBOS cupen. Det siste så sent som i starten av juli, men tirsdag kveld levnet ikke sirdølene Brusand en mulighet til poeng. Det var overkjørsel nesten i fra start av, Tonstad-guttene ga seg ikke før de hadde puttet åtte bak en forfjamset bortekeeper. Større seier har det ikke blitt for Tonstad IL i serien siden Kåsen ble slått 10-2 Sankt Hansaften 2011.

Første omgang

Kampen begynte litt forsiktig i fra Tonstad sin side selv om de kom til en liten mulighet i starten av kampen. En god mulighet skulle også Brusand få, men en god inngripen av comeback-gutten i mål Hroar Fintland hindret scoring.

Tonstad tar etter hvert over banespillet, og spesielt på høyresiden blir det rullet opp i fra både Marius Kvello og Benjamin Dåvang, men inne foran mål så endte det med avslutninger uten resultat.

Når avslutningen endelig satt, gikk det så til de grader på skinnene. Tonstad IL noterer ikke mindre enn åtte scoringer i løpet av en liten halvtime, fra det 27 minuttet til det 56 minuttet. Gutten som skulle sette fem av de målene var usikker like før kampstart på grunn av en strekk i foten.

I det 27 minuttet vinner Bård Manneråk Bakken ballen på høyresiden. Han sender ballen inn på 16-meteren der Sondre Gyland leker seg litt med et par av bortelagets spillere før han sender ballen vakkert i mål.

Etter 35 minutter tar Marius Kvello et innkast til broder Steffen som får slått en ball inn i feltet. Sondre Gyland får headet på mål, men keeper redder. På returen får Benjamin Dåvang puttet ballen over streken fra tre meter.

I det 39 spilleminuttet kriger Sondre Gyland til seg ballen på egen halvdel. Han kopler inn fintene og setter fart fremover før han fyrer av i fra 16 meter. Igjen redder keeper forsøket, men denne gangen havner returen ut til Sondre igjen som denne gangen setter ballen i mål, dermed er stillingen 3-0.

Etter det gikk det fort i svingene på Tonstad stadion. Bortelaget henger rett og slett ikke med, og Tonstad får spillet til å sitte så til de grader. Da kampen går inn i det 43 minuttet er Benjamin Dåvang på tokt på høyresiden. Han ser opp, og legger ballen perfekt inn til Sondre Gyland som dundrer ballen i mål fra 16 meter.

Tonstad skulle putte en til før pause. Denne gangen etter innlegg fra Kristian Aasbø på venstre siden, og inne foran målet dukker Benjamin Dåvang opp og pirker ballen i mål fra kloss hold.

En fantastisk første omgang er unnagjort mot laget som før kampstart var serietoer. Etter total overkjøring i de første 45 minuttene er det nå Tonstad som kan kalle seg serietoer.

Andre omgang

Andre omgang er bare sekunder gammel når Ole Asbjørn Liland sender en perfekt bakromspasning til Geir Josdal som har kommet inn etter pausen. Han lurer av et par mann før han setter ballen i kassen.

I det 49 minuttet går Tonstad opp i 7-0 ledelse etter et vanvittig mål av Sondre Gyland. Fra omtrent 25 meter curler han ballen inn i borteste kryss på vakkert vis.

Etter 56 minutter setter Tonstad kampens siste scoring. Ole Asbjørn Liland stikker ballen igjen til Sondre Gyland som mottar ballen på 16 meteren, lurer av et par spillere og keeper før han triller ballen inn i det åpne målet. For en kamp av Sondre-gutten, som nå står med fem herlige scoringer.

Utover i kampen gjør Tonstad flere bytter. Spillet blir litt mer oppstykket, men de kommer fortsatt til noen muligheter. Bortelaget gir ikke opp, det skal de ha honnør for, men igjennom midtforsvaret til Tonstad kommer de ikke. Der står Kristian Tjomlid fjellstøtt, og ved siden av seg har han fått tilbake unggutten Leif Henry Waldeland som har vært ute med skade i ukesvis.

Det var andre som også var tilbake i fra skade, og begge hadde muligheter til å "pynte" på resultatet, men forsøkene i fra Arne Thomas Eitland og Erlend Oskar Risnes rant ut i den berømte sanden.

Lagoppstilling til Tonstad IL:

Hroar Fintland - Kristian Aasbø (Martin Roar Kinden 60) - Kristian Tjomlid - Leif Henry Waldeland - Marius Kvello (Arne Thomas Eitland 63)- Nils Johannes Hadland (Bård Manneråk Bakken - Ole Asbjørn Liland - Steffen Kvello (Nikolai Grimsby 46) - Benjamin Dåvang (Geir Josdal 46) - Sondre Gyland (Erlend Oskar Risnes (60) - Bård Manneråk Bakken (Aron Moen Kvinlaug 60)

Mål:

1-0 (27) Sondre Gyland

2-0 (35) Benjamin Dåvang

3-0 (39) Sondre Gyland

4-0 (43) Sondre Gyland

5-0 (45) Benjamin Dåvang

6-0 (46) Geir Josdal

7-0 (49) Sondre Gyland

8-0 (56) Sondre Gyland