Kampen begynte i et rolig tempo, men i det 13 min så fyrer Steffen Kvello nav et godt skudd som keeper klarer å få slått ut til corner, den blir tatt av Sondre Gyland som spiller den kort ut til Ole Asbjørn Liland som finter seg forbi et par mann før han serverer den til Bård Manneråk bakken som setter ballen i mål via stangen fra kloss hold.

Tonstad holder i ballen, hjemmelaget ligger kompakt langt tilbake i banen, og bortelaget kommer ikke til de store målsjansene, og på de sporadiske forsøkene som Nærbø kommer med blir kontant stoppet av våre fire der bak hvor bautaen Carl Magne Fintland står frem med skikkelig offervilje.

Halvtimen ut i kampen så slår Nils Johannes Hadland en lang ball frem i retning Bård Manneråk "The Fox" Bakken som tar ned ballen omtrent 20 m i fra mål, han sender i vei et skudd som sniker seg i mål via stolpen nok en gang.

Like før pause så må Steffen Kvello forlate banen etter at en ball traff nesepartiet slik at blodet rant, inn kommer Aron Moen Kvinlaug.

Sondre Gyland sliter med strekk i lysken og gir seg etter en omgang, inn på banen igjen kommer Steffen Kvello.

Tonstad starter andre omgang best, og nok en gang er det Bård Manneråk Bakken som fyrer løs, men denne gangen får han ikke hjelp av stengene.

Nærbø flytter laget lenger frem i banen etter hvert, og får seg en gyllen mulighet til redusering i det 50 min når ballen sneier tverrliggeren.

I det 59 min så er det ny spenning i kampen da hjemmelaget får kranglet inn et reduseringsmål.

Et par bytter gjøres i det timen er spilt, ut går Carl Magne Fintland og Erling Andre Biktjørn, inn kommer Runar Ovedal og Benjamin Dåvang.

Det er hjemmelaget som presser på for en utligning, og det gir Tonstad rom for kontringer uten at de klarer å produsere det helt store.

Nærbø blir tildelt et frispark nesten helt ute ved cornerflagget i det 81 min som blir slått bak i feltet hvor markeringene våres har gått helt i oppløsning og utligningen er et faktum.

Dette er ikke første gangen denne sesongen hvor Tonstad har gitt i fra seg initiativet i kampen, kamper som de dominerer klarer de ikke å sette den siste spiker i, men kampen i kveld har heldigvis noen minutter igjen....

Fire min har de igjen på uret da Tonstad klarer å kjempe seg til en corner, Gyland's største sønn i går for anledningen er Aron Moen Kvinlaug som svinger ballen nydelig inn i feltet hvor Nils Johannes "White Yaya" Hadland stiger til værs og treffer ballen som får en perfekt bue i retning lengste kryss, og det er så deilig å se den i nettet, jubelen vil ingen ende ta, og Tonstad tar med alle poengene hjem, endelig...

Det var nok en gang flere rokkeringer i laget pga skade og sykdom, men heldigvis så er Sindre Tjørhom tilbake i målet etter flere mnd på sidelinjen med sykdom, sykdom i forsvaret gjorde at Erling Andre Biktjørn måtte spille i en meget uvant backrolle, men unggutten til "Sibba" klarte seg bra, gode var også kveldens midtstopper par som var helt nytt for året, Carl Magne Fintland og Nils Johannes Hadland, fremover i banen så gis det en rose til to-målscorer Bård Manneråk bakken, men den største buketten i kveld gis til Håvard Sinnes Haughom som var drivkraften på midtbanen, takler bra, vinner dueller i lufta, og ikke minst så satt pasningene meget bra i kveld.

De fleste tilskuerne var i fra Tonstad.

Laget til Tonstad: Sindre Tjørhom - Erling Andre Biktjørn (Benjamin Dåvang 60) - Carl Magne Fintland (Runar Ovedal 60) - Nils Johannes Hadland - Marius Kvello - Håvard Sinnes Haughom - Ole Asbjørn Liland - Sondre Gyland (Aron Moen Kvinlaug 46) - Steffen Kvello - Geir Josdal - Bård Manneråk Bakken

Mål:

0-1 (14) Bård Manneråk Bakken

0-2 (30) Bård Manneråk Bakken

1-2 (59)

2-2 (81)

2-3 (86) Nils Johannes Hadland