Gå til sidens hovedinnhold

Tore Tjørnhom tok gull i NM

Langdistanseløperen Tore Tjørnhom (55) fra Kvinesdal ble norgesmester for veteraner i terrengløpet over seks kilometer i Frognerparken søndag.

Han krysset mål på 22,04 og gikk til topps i klasse 55-59 år med en margin på hele femten sekunder til BUL-løperen Abdeslam Naji på sølvplass og Jan Nyrønning fra Ålen IL ble bronsevinner.

- Jeg hadde håp om gull før start og var veldig fornøyd med å ta seieren i en ganske hard løype i kupert terreng i parken. Og dette var mitt første løp i lang løype i NM, fortalte Tjørnhom til Agder.

Den spreke kvindølen gjennomførte på 3,40 pr. kilometer og konkurrentene var sjanseløse på å holde den farten. – De beste i min klasse stilte og dermed ble det en god konkurranse, legger han til.

Men det er ikke første gang Tore Tjørnhom tar medalje i terreng-NM for veteraner. I mesterskapet på Stord i 2014 ble han gullvinner i kort løype på tre kilometer, i tillegg har han tatt sølv og bronse på den distansen.

For syv år siden imponerte Tjørnhom med sterke 2.39,18 i Berlin Maraton og dette var også hans første forsøk på maratondistansen. Nå vurderer han å runde av 2021-sesongen med halvmaraton i Jessheim.