Gå til sidens hovedinnhold

Tre menn fra Flekkefjord reddet fra mulig forlis utenfor Jæren

Tre menn fra Flekkefjord ble reddet i dramatisk redningsaksjon ved Obrestad på Jæren.

For abonnenter

Rett før klokka 17 onsdag ettermiddag, ble et redningshelikopter og en losskøyte fra Hovedredningssentralen Sør-Norge sendt ut til Obrestad for å bistå en båt som har mistet motorkraft.

På grunn av vanskelige værforhold og driftsretning på båten, heiste redningshelikopteret opp tre personer fra den havarerte skøyta utenfor Obrestad fyr.

Tre mann fra Flekkefjord ut fra Karmøy tidlig onsdag morgen i en nykjøpt tresjark på 44 fot. Hensikten var å seile skuta hjem til Flekkefjord, der den var tenkt brukt som fritidsbåt, skriver Stavanger Aftenblad.

Flekkefjæringen og hans kamerater så frem til en problemfri reise fra Karmøy, men et uvær som ikke var varslet bød på problemer. Kameratenes nye båt fikk også motorstopp, og motoren ville ikke starte. Da var det bare å ringe Hovedredningssentralen.

En av flekkefjæringene forteller til Aftenbladet at de tre om bord ikke var i god form på grunn av dårlig vær og mye sjø. Da redningshelikopteret kom, lå båten med mannskap og drev utenfor Obrestad.

– Da helikopteret kom, firte de ned en redningsmann. Vi måtte samle oss i baugen. Bak på dekk var det for mange vaiere til at de kunne komme til. To av oss fikk stropper på og ble heist opp i helikopteret. Så ble sistemann heist opp. Alt gikk veldig greit, sier mannen til Aftenbladet.

Kameratene hadde hentet et en 40 fots skøyte, og mistet motorkraften. Da dette skjedde, var de om lag 2,5 kilometer fra land. Hovedredningssentralen opplyser til Aftenbladet at båten var cirka en kilometer fra land da helikopteret kom til stedet.

Den ene båteieren sier til Agder at han er kritisk til at det ikke ble gjort mer for å sikre båten.

– Det hadde antakelig vært nok å slippe et anker for å sikre at båten ikke drev nærmere mot land eller kilte seg ytterligere fast i sandbanken, sier mann.