Gå til sidens hovedinnhold

Tror advent-serie vil fenge unge kvindøler

Artikkelen er over 1 år gammel

Handelshuset Kvinesdal har filmet og produsert en mini-serie til advent.

For abonnenter

For åtte år siden presenterte Handelshuset Kvinesdal mini-serien og julekalenderen "Jakten på Rudolf". I år er oppfølgeren omsider her, og hver søndag i advent slippes en ny episode på Avisen Agder sin nettside. De tre unge kvindølene Yosan Tesfaldet, Ariel Edvardsen Moi og Martin Rafoss Aagedal spiller hovedrollene, og de fant raskt tonen foran kamera, og nå er det bare for store og små å glede seg.

Serien heter Jakten på tryllestøvet, og er spilt inn rundt omkring i Kvinesdal kommune.

– Vi hadde med tre kjempeflinke barn. Vi brukte en hel dag, fra morgen til kveld med filmingen. Vi begynte på Knaben, og fortsatte andre plasser, som jeg ikke kan avsløre ennå, sier Åse Versland i Handelshuset.

Konseptet er hennes idé, men hun sier dette er et stort samarbeid, der blant andre Raymond Olsen har spilt en stor rolle som regissør.

Gode opplevelser

Versland poengterer at for henne handler dette om å skape gode opplevelser for barn.

– Det er for alle barn. Vi har ikke satt aldersgrense på det. Hver torsdag til lørdag kan de lete i butikkene etter fotspor fra trollene. Så må de få stempel. I hver episode er det hint om hvor man skal lete. Vi ønsker å skape de gode opplevelsene for barna. Det handler ikke om kjøpefokus, men vi jobber med opplevelse – og ting som er positivt for barna våre, poengterer lederen for Handelshuset.

Åse selv beskriver seg som "jule-gæren", og hun er trolig blant dem som gleder seg aller mest til å se sluttproduktet hver helg.

– Vi er kjempefornøyd med innspillingen, og episodene ser virkelig lovende ut. Jeg tror dette blir veldig bra, og med hjelp av sosiale medier håper vi dette kan ta av.

Produksjonen

Selv om dette ikke akkurat er en Hollywood-produksjon med absurde summer, er det likevel et produkt av god kvalitet, med flinke folk bak seg.

Steven Esser står bak det tekniske.

– Jeg har hatt det tekniske ansvar. Jeg har filmet, gjort lydopptak og redigert. Det har tatt ganske mye tid. Litt sene kvelder er det blitt, men det er greit arbeid, sier han.

Det er Bjørn Åge Dennis Nilsen som er forteller, slik som det var for åtte år siden.

Nå er det bare for barna å følge godt med, lytte til hintene og være forberedt på "jakten" i sentrum og Tyssen.

– Det blir selvsagt fine premier, så vi håper så mange som mulig av barna i Kvinesdal blir med, oppfordrer Versland.