Gå til sidens hovedinnhold

Tungt skirenn for Thele

Det ble et tungt løp for Joar Thele i sesongens første Ski Classics-renn i svenske Orsa Grønklitt søndag. Han endte på 41. plass og var hele 3,12 minutter bak vinneren.

I løpet over 33 kilometer ble det holdt høy fart og det viste seg tidlig at Thele var sjanseløs på en god plassering.

Stang ut

Det var ikke dette jeg håpet på. På en skuffende dag ble det stang ut, men det er bare å slå tilbake på lengre løp. Jeg fikk en god posisjon, men det var litt texas etter start og ble vanskelig å komme frem, sier Thele til Agder.

Han har slitt med beinet og flekkefjæringen er innstilt på å stå over noen løp.

– Jeg vil ikke være så mye i høyden, men planen er å gå Marcialonga i slutten av januar. Jeg satser på kanonform i det italienske løpet på 70 kilometer – fra februar skal jeg gå resten av langløpene, legger Thele til.

Ny seier til Persson

Det var flere løpere som skuffet i søndagens renn. Andreas Nygaard har i flere sesonger vært en av de beste langløperne, men denne gang måtte han nøye seg med 29. plass og Nygaard gikk 52 sekunder raskere enn Joar Thele.

Den russiske løperen Ermil Vokuev åpnet hardest og ble vinner av den første spurten. Han tok også ledelsen i stigningene og vant klatrespurten.

På de siste kilometerne var 20 løpere med i kampen om seieren, men den svenske løperen Emil var sterkest og tok seieren på 1.15,51 etter å spurtbeseiret Ermil Vokuev og Kasper Stadaas. Forøvrig imponerte Martin Johnsrud Sundby med fjerde beste tid.