Gå til sidens hovedinnhold

TV-aksjonen: Torbjørn fra Sira håper å få godt betalt for sin ll Tempo Gigante

Torbjørn Steiro på Sira har sendt inn sin Flåklypa-bil ll Tempo Gigante til hovedstaden, der bilen skal auksjoneres bort til inntekt for årets TV-aksjon, som arrangeres søndag.

Steiro samler på mye, og kjøper rett som det er ting. Nå vil han donere Flåklypa-bilen til TV-aksjonen, som går til inntekt for Plan Norge.

– Bilen er 45 cm lang, lys, har to hastigheter og flere originale fløytelyder. Bilen kom ut i 2005, og det ble kun produsert 3000 biler og disse ble bare solgt i Norge, forteller Steiro til Agder.

Il Tempo Gigante er en oppdiktet racerbil som er kjent fra Ivo Caprinos dukkefilmsuksess Flåklypa Grand Prix fra 1975. Bilen ble opprinnelig tegnet av forfatteren og illustratøren Kjell Aukrust, og siden bygd av Bjarne Sandemose.

Hele inntekten av auksjonen går til Plan, forteller han.

HER ER AUKSJONSLINKEN

– Jeg har støttet ei jente fra hun var 9 år og til hun nå fyller 17 år. Så håper jeg at folk byr på bilen. Sofaen jeg sitter i på bildet er en Ekornes, den vant jeg for 26 år siden da jeg ble tre ganger ukevinner på TV 2s fotokonkurranse. Sofaen er fortsatt i bruk, forteller Steiro.

Men den skal ikke på auksjon:

– Nei, det er bare modellbilen som skal det. Jeg håper at det kommer inn mange kroner og mange bud, sier han.