Gå til sidens hovedinnhold

Uærlig av pensjonistforbundet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ærlighet varer lengst heter det, men det gjelder kanskje mer å sørge for at man ikke blir fersket i det man prøver seg på? Takk til Nils Tangeland som korrigerte selvskrytet til Pensjonistforbundet, jeg har også reagert på fremstillingen.

Hvorfor er det så vanskelig å si det som det er og var, at Pensjonistforbundet sammen med andre pensjonistorganisasjoner klarte å få til et løft for pensjonistene? Er det litt sånn "skal ha, skal ha" som gjør seg gjeldende - la alle pensjonister komme til oss?

Siden ingen har nevnt hvilke organisasjoner som egentlig var med på dette, la meg fortelle det jeg vet: Forsvarets Seniorforbund, Landslaget for offentlige pensjonister, Pensjonistforbundet, noen av fagforbundene og Senior Norge. Sistnevnte er forøvrig en uavhengig organisasjon både i forhold til politiske partier og fagorganisasjoner.

Nå vil sikkert Erfjord si at det er også Pensjonistforbundet. Men i og med at de har faste representanter fra Fagforbundet i styre og stell, og at tidligere fagforeningsleder Jan Davidsen sitter som leder i sentralstyret, er jeg så freidig å ta denne påstanden med en liten klype salt.

Et tips til Nils Tangeland: Hvorfor ikke ta kontakt med de andre organisasjonene, og sette inn en tilsvarende annonse i landets aviser som "skryteannonsen" til Pensjonistforbundet? Noe slikt som "Vi var også med"... Alle pensjonister i landet, ikke bare de i Agders nedslagsfelt, fortjener å få en korrekt og korrigert fremstilling av saken.