5 div. Avd 1, Brusand - Tonstad 2-2.

Sesongens første seriekamp for Tonstad gikk av stabelen i går kveld borte mot Brusand på Ogna stadion, hvor vi i fjor tapte sesongens siste seriekamp 0-4, det ble med andre ord en slags revansj.

Det haglet inn med forfall den siste uken, så vi var meget spente på hva som møtte gjengen i seriestarten da Brusand er tippet meget høyt oppe denne sesongen.

Vi tok tak i kampen i fra start av, og allerede etter 13 min så finter Sondre Gyland seg fremover på venstresiden, han får trillet ballen inn i feltet til Erlend Oskar Risnes som satte ballen i mål fra 5-6 m, en flott scoring i fra gutten som ble kastet inn som spiss etter et forfall sent i går ettermiddag.

Gleden ble ikke langvarig da Brusand utligner kun 3 minutter senere etter at vi sover i de bakre rekker på en kontring.

Like etterpå så får Sondre Gyland sjansen til å føre oss i ledelsen igjen, men skuddet i fra 26 meter stryker like utenfor stolpen.

Halvtimen er spilt da holder pusten etter en duell hvor vår kaptein og midtbanedirigent Ole Asbjørn Liland går i bakken etter å ha fått et kne i halebenet, han vrir seg i smerte, og må støttes ut av banen, og senere på kvelden så bar det i vei til legevakten på Nærbø.

Inn for vår kaptein kommer nå unggutten Aron Moen Kvinlaug.

Som en slags hevn på at Ole Asbjørn Liland måtte gi seg, så får Sondre Gyland tak i ballen omtrent 25 meter i fra mål, med ryggen mot mot mål så får han vendt rundt, og fyrer av et prosjektil som sitter klistret oppe i krysset.

Men nok en gang då blir gleden kortvarig, et langskudd i fra en Brusand spiller ser det ut som vår keeper har god kontroll på, men dessverre så glipper den i mellom fingrene og triller i mål.

Like før pause så burde vi tatt ledelsen igjen da Geir Josdal fyrer av i fra 20 meter, men skuddet går like til side for mål.

En meget underholdende første omgang skulle ebbe ut i en lite underholdene andre omgang da ingen av lagene klarte å sette ballen i mål.

Det nærmeste hjemmelaget kommer scoring i siste omgang er en heading fra en godt slått corner i det 58 minuttet, og like før slutt er det vi som vinner en corner, den havner omsider etter mye klabb og babb hos Nils Johannes Hadland som sender ballen himmelhøyt over mål i fra 3 meter.

Alt i alt et greit resultat, vi er fornøyd med å få med oss poeng i fra en meget vanskelig bortearena, og kårer Sondre Gyland til vår beste i kveld etter en forrykende 1 omgang som inneholdt mål og assist.

Vi er klar igjen til kamp allerede førstkommende tirsdag når Vigrestad kommer på besøk til Tonstad.

JHJ