Vi må lære av ulykken

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.STATENS HAVARIKOMMISJON har slått fast at bare en av fem i brannbilen som var på utrykning søndag 14. juli brukte sikkerhetssele i bilen. Brannbilen kjørte utfor – og katastrofen var et faktum: Frank Oddvar Thoresen ble kastet ut av brannbilen og omkom umiddelbart. Det ulykksalige i denne sammenheng er at Thoresen og hans kolleger var på vei til en annen ulykke, der formålet var å være redningsmenn. Derfor er denne saken så inderlig sørgelig.

VI SKJØNNER godt at man i kampens hete kan glemme å sikre seg selv. Når minuttene teller er det først og fremst målet om å komme raskt til et ulykkessted eller brannsted som gjelder. Da kan man fort glemme seg selv, hvilket helt sikkert var tilfellet i brannbilen denne søndag ettermiddagen.

SLIK SETT er det en livsviktig påminnelse for alle som jobber i redningsetater om at man må sikre seg selv før man kjører utrykning. Det er noe som naturligvis gjelder alle mennesker som kjører bil, nemlig det å sikre seg selv om sine medpassasjerer.

BRANNSJEFEN I Brannvesen Sør, Jon Inge Aasen, er klar på at alle må lære noe av den tragiske ulykken. Han poengterer også at Frank Oddvar Thoresen selv var den som alltid minnet om å sikre seg med setebelte. Det å skjerpe inn rutinene er naturligvis viktig – og det at alle i et utrykningskjøretøy minner hverandre på at man skal sikre seg, er en god regel.

DETTE ER en påminnelse som strengt tatt gjelder alle, enten man kjører utrykning eller kjører søndagstur. Bruken av sikkerhetssele er viktig og kan vise seg å være forskjellen på liv og død.

Artikkeltags