Gå til sidens hovedinnhold

Unge får plass i gammelt hus

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Flekkefjord får en ny ungdomskafé, uten spiseplikt eller aktivitetsplikt. I de gamle lokalene til Johs Sunde Manufakturforretning nederst i Kirkegaten, skal Flekkefjord kommune og Frivilligsentralen åpne et nytt treffsted for ungdommen. Det er tenkt å være et kafétilbud for ungdom fra 5. klasse og opp til 20 år. Det er kommet et viktig tilskudd fra Gjensidigestiftelsen. På mange måter blir bruken av Sunde-eiendommen som en slags profeti som går i oppfyllelse. Da Flekkefjord Kultursenter Spira ble bygget, var det mange som så for seg at man kunne innlemme det staselige huset i kulturkvartalet. Nå skjer det.

MANDAG KVELD kunne Englevakten-gjengen omsider ta imot nysgjerrige flekkefjæringer for første gang i de gamle Dydland-lokalene i sentrum. I flere måneder har de pusset opp og transformert lokalet, som både har vært frisør og i en årrekke fotobutikk. Målet var å skape noe mer moderne og større, samtidig som det koselige og nære fra den gamle kafeen ble ivaretatt. Etter førsteinntrykket til de besøkende er det grunn til å tro at de har lyktes med dette. Englevakten henvender seg ikke til et spesifikt ungt klientell, slik man gjør i andre enden av Kirkegaten.

UANSETT HVORDAN man snur og vender på dette, vil aktivitet i Flekkefjord sentrum være et gode og skape liv og røre. Englevakten har allerede en innarbeidet rolle i lokalsamfunnet – de skifter bare lokaler. Det prosjektet som Flekkefjord kommune og Frivilligsentralen står bak, er et tilbud til unge mennesker som kanskje ikke er engasjert i sport og annen form for fritidsaktivitet. Det blir et viktig supplement til fritidsklubben som holder hus i Spira.

VI SYNES dette er et godt initiativ som kan være med å utfylle de andre tilbudene som finnes for ungdom i vår by. Arbeidet med å klargjøre lokalene er allerede i gang. Etter et drøyt år med strenge koronatiltak, men der vi nå ser en gradvis gjenåpning av samfunnet, kan nettopp dette være måten å få ungdom ut av sine egne rom hjemme, slik at de igjen kan lære seg sosialisering og få bukt med det som mange vil karakterisere som ensomhet. Et godt initiativ og kred til dem som står bak.