Årets fotballsesong ble langt fra som forventet grunnet coronaviruset som la en demper på det meste. Likevel har FFK levert flere sterke prestasjoner. Klubbens G-19-lag har lagt bak seg en solid sesong og allerede sikret seg seieren i sin pulje i 1. divisjon. Dermed er de klar for spill om kretsmesterskapet.

Men litt lenger ned i aldersklassene kommer det en meget solid årgang spillere som FFK vil få stor glede av i årene som kommer.

Klubbens G-13 førstelag har levert en strålende sesong og sikret seg et godt utgangspunkt for å vinne kretsmesterskapet når fire kamper gjenstår. Med sju seire av like mange mulige topper de tabellen i 1. divisjon og har stø kurs mot en stor triumf.

Den ivrige gjengen som teller 23 spillere har stilt med to lag i årets seriespill. 2-er-laget har også levert bra og ligger plassert midt på tabellen i 2. divisjon,

Knuste Donn

Lørdag ble Donn feid av banen i toppkampen i Kristiansand med solide 3-0 etter at rødtrøyene ledet 1-0 ved pause. Lukas Hjelleset Gausdal scoret kampens første mål i det 43. minutt, mens Brage Log Larsen (55 min) og Anders Strømland Lund (80 min) stod bak FFKs øvrige scoringer.

– I denne kampen var vi virkelig gode. 1. omgang var jevn, men etter pausen var vi det klart beste laget, sier Asle Gausdal.

Sammen med Erik Espenes, Trond Arve Tønnessen og Alfred Larsen utgjør han trenerkvartetten som virkelig har en gyllen årgang å forvalte.

Kretssamling

Gausdal spilte selv nesten fire sesonger for FFKs A-lag i 2. divisjon da de rødkledde hadde sin siste glansperiode på slutten av 1990-tallet. Nå ser han talenter i fleng blant 13-åringene han er med og trener

– Vi har en trivelig gjeng med mange ivrige spillere. Oppmøtet på trening er veldig bra og mange av disse guttene har allerede spilt sammen lenge, forteller Asle Gausdal.

At kvaliteten er høy vises igjen ved at ikke mindre enn fire spillere deltar på kretssamling kommende helg. Samtidig spiller ytterligere fire spillere på sonelaget.

Sterke motstandere

Årets sesong er den første med seriespill for 13-åringene og kampene spilles som 9-er fotball. På grunn av Covid-19-restriksjonene kom ikke serien i gang før etter sommerferien. Det innebærer at det spilles halv serie denne sesongen, altså at alle lagene møter hverandre en gang.

Flekkefjord er eneste klubb vest i fylket som spiller i den øverste divisjonen for G-13. Nærmeste motstander er Søgne, men puljen inneholder også solide fotballnavn som Donn, Vigør, Vindbjart, Våg og Randesund. Øst for Kristiansand deltar Grane, Trauma og Myra. I divisjonen under møter G-13 2 mer lokale klubber som MK, Lyngdal og Kvinesdal.

Lørdagskamper

Samtlige av de siste kampene spilles som lørdagskamper. Dermed har fotballinteresserte gode muligheter til å følge laget i serieinnspurten.

– Står vi løpet ut har vi et godt håp om å sikre oss kretsmesterskapet i vår siste hjemmekamp for sesongen. Da blir avslutningskampen borte mot Randesund uten betydning, sier Asle Gausdal.

På spørsmål om hvilke faktorer som har gjort FFKs G-13 til kanskje Sørlandets beste i sin aldersklasse trekker Gausdal frem et unikt samhold i spillergruppen.

– Vi forsøker å rullere på spillerne om å spille på første og andrelaget. Det fine er å se hvordan de møter opp og følger hverandres kamper. Også foreldrene fortjener stor ros for måten de følger opp barna sine på. Overfor spillerne har vi trenere som mål å få flest mulig lengst mulig, konkluderer Gausdal.